След успеха си в борбата с епидемията от коронавируса Турция

...
След успеха си в борбата с епидемията от коронавируса Турция
Коментари Харесай

Турция възобновява здравния туризъм за пациенти от цял свят

След триумфа си в битката с епидемията от ковид Турция възобновява здравния туризъм за пациенти от целия свят, оповестява Анадолската организация, като се базира на днешно известие на министерството на опазването на здравето. Миналата седмица Турция разгласи, че е почнала да приема пациенти за здравен туризъм от 31 страни.

В известието на министерството се показва, че пациентите и техните придружители ще могат да влизат в страната по суша и въздух.

Пациентите ще могат да идват в Турция със аероплан на летищата в Истанбул, Анкара и Анталия, а тези, които употребяват сухопътен превоз - през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле на границата с България, Граничен контролно-пропусквателен пункт Сарп - на границата с Грузия и Граничен контролно-пропусквателен пункт Хабур - на границата с Ирак.

Министерството на здравеопазването прецизира, че лечебните заведения, които одобряват задгранични пациенти, би трябвало да получат документ с позволение за реализиране на интернационален здравен туризъм. Сертификатът ще се издава от министерството.

Предвижда се етаж, кулоар или друга част от болничното заведение да бъде отделена за пациентите от чужбина, идващи за лекуване в Турция, тъй че други пациенти или придружители да нямат контакт с тях.

През 2018 година Турция е получила доходи от здравен туризъм в размер на 1,5 милиарда $, отбелязва Анадолската организация, като акцентира, че пациенти от чужбина са привлечени от високото качество на здравните услуги в Турция и по-ниските цени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР