След успеха на първото издание на DiscoverEU, Европейската комисия организира

...
След успеха на първото издание на DiscoverEU, Европейската комисия организира
Коментари Харесай

12 000 допълнителни билета за безплатно пътуване на младежи в ЕС

След триумфа на първото издание на DiscoverEU, Европейската комисия провежда нов тур за гратис пътешестване с трен в Европа, оповестиха от българското посланичество на Европейската комисия.

Кандидатстването ще стартира на 29 ноември 2018, а крайният период за кандидатстване ще бъде до 11 декември 2018 година Самото пътуването в Европа ще се състои в интервала сред 15 април и 31 октомври 2019 година

През миналото лято самодейността събра хиляди младежи, които се срещнаха за пръв път и поеха на европейско странствуване, при което споделиха пътешестване, дом и незабравими прекарвания.

Кой може да кандидатства и по какъв начин?

· Кандидатите би трябвало да са навършили 18 години на 31 декември 2018 година и да имат подготвеност за пътешестване сред 15 април и 31 октомври 2019г. за интервал от 30 дни.

· При интерес, кандидатстването става посредством Европейския юношески портал.

· Експертна комисия ще подбере спечелилите всред всички претенденти.

· Кандидатите ще бъдат известени за резултатите в средата на януари 2019 година

Одобрените ще могат да пътуват самостоятелно или в група от най-много пет души. По предписание, те ще пътуват с железопътен превоз, само че с цел да се обезпечи по-добър достъп на континента, участниците могат да употребяват и различни типове превоз, като да вземем за пример рейсове, фериботи или, по изключение, самолети.

Това подсигурява, че младежите, живеещи в отдалечени региони или на острови, част от Европейски Съюз, също ще имат късмет да вземат участие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР