След успеха на корейския сериал Съкровище в двореца“, който завладя

...
След успеха на корейския сериал Съкровище в двореца“, който завладя
Коментари Харесай

И БНТ пуска лекарски сериал. Корейски

След триумфа на корейския сериал „ Съкровище в двореца “, който завладя сърцата на хиляди фенове по националната телевизия,  Българска национална телевизия стартира излъчването на нов 21-сериен филм от Южна Корея, оповестяват от публичната телевизия.

Тв сагата „ Романтичният лекар “ започва на 9 април по БНТ2.

Така в националният ефир лекарската тема става все по-масово застъпена. По Нова телевизия сега върви следващия сезон на българския " Откраднат живот ".

Суматоха, болежка и премеждия – обичайна картина в приемната на болница. Малко момче, обляно в сълзи, моли лекарите да оказват помощ на татко му. Времето минава, а доктор по този начин и не се появява. Не след дълго медиците установяват гибелта на мъжа. По същото време доктор съпровожда значима делегация из коридорите на болничното заведение и с горделивост им оповестява, че интервенцията е минала сполучливо и министърът е в положително здраве. Безутешният наследник на подценения болен изпада в гняв – та нали татко му е бил докаран преди ВИП пациента! Малкият се връща с бейзболна бухалка и стартира разгром. За изненада на всички обаче екипът на болничното заведение не го предава в полицията. Млад доктор произнася фраза, която прекатурва живота му:

„ Ако искаш да отмъстиш – стани по-добър. Не отмъщавай със завист, отмъщавай с разум. “

Минават години и разплаканото момче Канг Донг-джу става виртуозен хирург и постъпва в болничното заведение, където е умрял татко му. Дали ще успее да отмъсти за гибелта на баща си? И ще открие ли оня доктор, оказал помощ му като дете?



По динамичност на сюжета сериалът „ Романтичният лекар “ нерядко бива сравняван с хитовия „ Спешно поделение “, настояват от Българска национална телевизия.

Новата корейска поредност споделя за екип млади лекари от дребна болница, които под управлението на своя безукорен началник – учителя Ким, всекидневно се борят за спасяването на живота на пациентите си. Успоредно с главната сюжетна линия, филмът визира и редица проблеми на актуалното корейско общество, които ще се окажат изненадващо близки до нашето всекидневие.

Главната роля на шефа на незабавното поделение – учителя Ким, е поверена на една от звездите на корейското кино Хан Сок-кю. Ветеранът има зад тила си функции в емблематични ленти като „ Зелена риба “ (1997), „ Коледа през август “ (1998), „ Шири “ (1999), „ Берлинският файл “ (2013). В ролята на търсещия възмездие за гибелта на татко си млад доктор Канг Донг-джу влиза Ю Йон-сок, който от дълго време е покорил сърцата на почитателките на корейското кино и телевизия с функциите си в сериали като „ Отговори, 1994 “ и „ Тайната на семейство Ку “ и филми като The Whistle Blower (2014), „ Красотата от вътрешната страна “ (2014), „ Кралският шивач “ (2014) и други Ролята на дамата, в която е влюбен героят му от сериала, е поверена на чаровницата Со Хьон-джин („ Другата девойка О “). Двамата с Ю Йон-сок получават за превъплъщението си в „ Романтичният лекар “ премия за най-хубава екранна двойка.

Новата „ дорама “ (докторска драма), която Българска национална телевизия стартира да излъчва, е продукция на телевизионния канал SBS и една от най-гледаните ТВ поредици за 2016 година

Зрителите на БНТ2 ще могат да наблюдават сериала, започващ на 9 април, всеки ден от вторник до петък от 22:00 часа.

В неделя (7 април) в предаването „ Добър ден с БНТ2 “ Николай Дограмаджиев и Яна Лекарска ще опишат забавни детайлности за новата корейска телевизионна поредност, която Българска национална телевизия стартира да излъчва, и ще дискутират феноменът K-Wave (корейска вълна), който постепенно, само че несъмнено превзема и българските киномани. Явлението е образец за характерен държавен метод в промоцията и популяризирането на корейската просвета по света, а филмите и сериалите са един от козовете на тази културна инвазия.

Яна Лекарска е приключила кинорежисура в Нов български университет. Възпитаничката на проф. Георги Дюлгеров има режисьорска тапия и от един от водещите университети за кино обучение в Южна Корея. В креативното й портфолио влизат 3 игрални и 1 документален филм, снимани в далечната азиатска страна, които са селектирани в стратегиите на разнообразни интернационалните фестивали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР