След успеха на дебютния й роман Дом“ Камелия Кучер подготвя

...
След успеха на дебютния й роман Дом“ Камелия Кучер подготвя
Коментари Харесай

Камелия Кучер подготвя още една изненада за почитателите на българската литература с Нощ

След триумфа на дебютния й разказ „ Дом “ Камелия Кучер приготвя още една изненада за феновете на българската литература. „ Нощ “ е вълнуваща история за смелостта и страха, за другарството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта, за измяната и прошката, която даваме на другите и на себе си. През септември книгата беше показана с формален филмов откъс, режисиран от Яна Титова – https://tinyurl.com/y39k42wv.
Официалната премиера на романа ще се състои в София на 10 октомври (четвъртък) от 18,30 часа в хотел „ Арена ди Сердика “ . Гостите ще могат да научат повече за книгата и създателя под звуците на нежна музика. Откъси от романа ще четат актьорите Мартин Методиев и Андреа Йорданова, изпълняващи функциите на Ева и Виторио в филмовия откъс.
Рим, 1943 година
В жестоките времена на войната едно момче с пъстри очи търси пътя към едно момиче с лунички, в което се влюбва от пръв взор. Виторио копнее да стане част от света на Ева. Наблюдава книжарницата на татко й, запленен от всичко, което я заобикаля. Но една съдбовна нощ прекършва почтеното им детство и стъпква фантазиите им. Ева е отведена далеко, а Виторио се усеща безпомощен пред лицето на ориста, гибелта и жестокостта.
Умбрия, 1991 година
Виторио води спокоен и уединен живот, до момента в който един ден пътя му пресича непознато момиче с лунички, което му припомня предишното. Избягала от вкъщи си, своенравната Лучия е познала болката от загубата също като него. В желанието си да й помогне, Виторио последователно разголва душата си, връщайки се към спомените си за копнежите, отчаянието и любовта, озарила живота му. И взема решение да опише в книга историята на тази обич.
Една история за смелостта и страха, за другарството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта. За измяната и прошката, която даваме на другите и на себе си.
Камелия Кучер издава своя дебютен разказ „ Дом “ през 2018 година след години пътешестване по света. Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, тя приключва образованието си в Женева, преди дефинитивно да се завърне със фамилията си в България.
Любовта към думите съпровожда целия живот на Камелия. Година след публикуването на „ Дом “ читателите й ще могат да се насладят на втория й разказ – „ Нощ “. Една вълнуваща история, почнала в Рим по време на Втората международна война.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР