След унизителната загуба от Бенфика с 0:3 в Шампионската лига,

...
След унизителната загуба от Бенфика с 0:3 в Шампионската лига,
Коментари Харесай

Лапорта с твърда подкрепа за Куман

След унизителната загуба от Бенфика с 0:3 в Шампионската лига, ориста на Роналд Куман изглеждаше ясна. Всички допускаха, че нидерландския ментор ще бъде уволнен на идната заран. Другият вид за промяна на някогашният бранител беше директно след гостуването на Барселона на първенеца Атлетико Мадрид. Визитата в Мадрид бе изгубена с 0:2, само че и тогава не последва уволняване.

Според доста източници, Куман е наясно, че позицията му в клуба не е сигурна, само че след срещата с "дюшекчиите ", персонално президентът на каталунците Жоан Лапорта е изразил поддръжката си към наставника.

Лапорта не остана безразличен и аргументира решението си в свое изявление, споделяйки, че Роналд Куман заслужава доверие по доста аргументи.

„ Всички разбираме, че не реализираме нужните резултати. Разбирам и реакциите на последователите, само че се надявам да дадат още малко време и самообладание на треньора - той го заслужава “, сподели президентът на каталунския клуб.

Според Mundo Deportivo, Лапорта се е застъпил за наставника, поради кадровите проблеми на Барселона в последните седмици. Лапорта има вяра, че със завръщането на Ансу Фати след 10-месечно неявяване, както и други фигури в предни позиции като Серхио Агуеро и Усман Дембеле тимът ще придобие напълно различен образ.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР