След указания на здравния министър за функционирането на кооперативните и

...
След указания на здравния министър за функционирането на кооперативните и
Коментари Харесай

Общинският пазар във Видин заработи отново

След инструкции на здравния министър за действието на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по развъждане на селскостопански животни и произвеждане на фуражи, със заповед на кмета на Общината доктор Цветан Ценков се възобновява активността на локалното пазарище, считано от през днешния ден, оповестиха от пресслужбата на Община Видин.
Решението за затварянето му от 19 март 2020 година е част от превантивните ограничения, които Община Видин предприе по отношение на битката против разпространяването на COVID-19 и в изискванията на оповестеното изключително състояние в цялата страна.
Заповедта на видинския кмет е сведена до знанието на шефа на Общинско дружество „ Пазари и паркинги “, който да сътвори организация за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като не се допусне скупчване на хора. Нарежда се и еднопосочно придвижване в границите на територията на Общинския пазар, а по този начин също и следен достъп на клиентите. Необходимо е да се съблюдава отдалеченост от най-малко два метра сред продавачите, които наложително би трябвало да носят защитни средства. В заповедта е упоменато още, че ще се прави ежедневна стерилизация на пазара във Видин, а наемателите на общински обекти не трябва да позволяват вторично замърсяване на предлаганите храни.
Със заповедта са осведомени регионалният шеф на област Видин, шефовете на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и на Регионалната здравна ревизия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР