След ударите по енергийната инфраструктура на Украйна Киев и Харков

...
След ударите по енергийната инфраструктура на Украйна Киев и Харков
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Планирани са прекъсвания на тока в най-малко седем области

След ударите по енергийната инфраструктура на Украйна Киев и Харков са най-застрашени от това да останат без ток, оповестиха от компанията оператор на електропреносната мрежа. Във вторник планувани спирания има в минимум 7 украински области, в това число Киевска. 

От Украйна оповестиха за удари в регионите на към 10 обитаеми места в Донбас, Днепропетровск и Херсон през последното денонощие. А от Русия обявиха, че украинците са нанесли удари в Донецк и минимум двама души са починали. Освен това Киев упрекна съветските сили, че ограбват и окупират празни домове в Херсон, до момента в който се готвят за улични боеве. Преди седмици назначените от Москва управляващи подредиха на цивилните да изоставен града, а в понеделник стана ясно, че придвижването на кораби е било лимитирано. 

На този декор представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, разяснява, че остават „ отворени “ за договаряния и упрекна Киев, че е „ трансформирал в закон решението си да не продължава каквито и да било диалози “. А от украинското президентство повториха, че са подготвени на разговор, само че не и с Владимир Путин.

Украинският държавен глава Володимир Зеленски напомни изискванията за договаряния с Москва, измежду които възобновяване на териториалната целокупност на страната му, обезщетение за загубите и санкции за забърканите във военни закононарушения. Във вечерното си послание той заяви за прогрес на бойното поле.
Силите ни на фронта са в положение на дейна защита – в някои региони на изток и юг отблъскваме врага. Постепенно се придвижваме напред. Донецк остава епицентърът на най-голяма полуда за окупаторите – стотици умират всеки ден. Теренът пред украинските позиции безусловно е посипан с тела на окупаторите.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно съветският президент Владимир Путин разгласи, че близо 80 000 мобилизирани резервисти са изпратени в Украйна, откакто по-рано Русия завърши набирането на 300 000 души за армията.

 
Около 50 000 служат в състава на бойни елементи, до момента в който останалите към момента не вземат участие във военни дейности. В зоната на специфичната военна интервенция има към 80 000. Всички останали са на подготвителни площадки. Но би трябвало да се вземе под внимание всеки, където и да се намира.
Владимир Путин, президент на Русия

По-рано в. „ Уолстрийт Джърнъл “ заяви, че съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати, Джейк Съливан, е разискал ескалацията на войната и потреблението на нуклеарно оръжие в Украйна със сътрудници на съветския президент. От Кремъл отхвърлиха коментар по тематиката, до момента в който от Белия дом обявиха, че резервират правото си да договарят на високо равнище по въпросите, които са от голяма важност за Съединени американски щати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР