След удара срещу НАП има и продължава да има подобни

...
След удара срещу НАП има и продължава да има подобни
Коментари Харесай

Младен Маринов: Хакерството започна да се превръща в мода сред младежите

След удара против Национална агенция за приходите има и продължава да има сходни опити за проникването от хакери в други институции. Има по-висока зоркост и сензитивност от страна на всички министерства и държавни институции и по тази причина получаваме и повече сигнали. Привлякохме вниманието им.

``
реклама

Предават ми по-сериозните сигнали, даже се е случвало да има сигнал, само че да се окаже, че не е хакерска атака. Това е хубаво, тъй като хората са сензитивни и подават сигнали. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов след форума " Взаимодействие сред обществената и частна сигурност за противопоставяне на киберзаплахи ". 

" Хакерството стартира да се трансформира в една мода измежду младежите, обществото има дарба да издига нарушители в фетиш, в случай че са международно известни. Разбирам го като тип предизвикателство за тях. Да потвърдят, че могат да пробият някаква система - това е препоръка за триумф. Има доста такива хора.  Трябва на сходни конгреси да се насочат тези хора в вярната посока и да харчат парите си умерено. Иначе си играем на котка и мишка и все в миналото ще паднат в клопката. На избрана основа с част от хакерите имаме взаимоотношение, над икономическите ползи има и национални, има и морал. Всеки работи за пари, само че те имат и морал ", сподели още той.

На въпрос за кого работи " ТАД Груп " Младенов съобщи, че е за персонално прилагане и генериране на финансов запас.  Да държат информация и  да нанасят вреди на компаниите, които са потърпевши, съобщи още Маринов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР