След участието си в квалификациите на Откритото първенство на Австралия

...
След участието си в квалификациите на Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Чудесната седмица за Кузманов продължава: Ще спори за място на финала в Бенгалуру!

След присъединяване си в квалификациите на Откритото състезание на Австралия втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов отпътува за Индия, където обаче записа единствено една победа в двата шампионата, в които се включи. Изглежда, че пловдивчанинът въпреки всичко е намерил своя темп на игра във второто издание на Чаланджъра в Бенгалуру, където към този момент е част от финалната четворка. Днес българинът се наложи над международния №226 Матиас Бург с безапелационното 6:4 6:2, с цел да си обезпечи конфликт в полуфиналната фаза против третия подложен в схемата Енцо Куако.

Срещата започва неуверен за Мико, който трябваше да избавя брейкбол още в дебютното си подаване. Въпреки това той сподели темперамент и след серия от плътни удари заличи опцията за инкасиране на ранен пробив. Впоследствие той стабилизира доста представянето си от главната линия и неточностите от ракетата му намаляваха от ден на ден с течение на времето. Решителният миг пристигна в десетия гейм, когато Бург се поддаде на напрежението и ударите му изгубиха от своята заостреност, а това не остана безнаказано от родния играч, който се възползва още от първия си късмет, с цел да затвори сета на ретур.

Устремът на родения в града под тепетата тенисист продължи и във втората част, където сънародникът ни доминираше своя конкурент във всеки аспект от играта и не след дълго се отдръпна на отмора с преднина от 3:0. Французинът очевидно не се усещаше удобна на корта и се възползва от правото си на медицински таймаут, но все пак до края на срещата той не съумя да направи нищо значително, с което да затрудни Кузманов. Втората ни ракета скоро дублира задатъка си и поведе с 5:1, а оттова насетне връщане обратно за Бург не съществуваше.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР