След убийството на президента на самообявилата се Донецка народна република

...
След убийството на президента на самообявилата се Донецка народна република
Коментари Харесай

Лавров с много остри думи за среща на нормандската четворка след убийството на Захарченко

След убийството на " президента " на самообявилата се Донецка национална република (ДНР) Александър Захарченко не може и да става дума за среща на така наречен нормандска четворка. Това съобщи през днешния ден пред публицисти съветският външен министър Сергей Лавров.
" В актуалната обстановка е невероятно да се беседва за скорошни срещи в нормандския формат, както желаят доста от нашите западноевропейски сътрудници ", сподели Лавров. Той означи, че Москва към момента проучва създалата се " сериозна обстановка ". По думите на съветски първи посланик убийството на Захарченко е провокация на управляващите в Киев, целяща да подкопае Минските мирни съглашения, които украинските управляващи така и така не извършват.
Нормандската група е формирана от представители на Германия, Русия, Франция и Украйна.
Александър Захарченко почина на 31 август след детонация в ресторант в центъра на Донецк. В атентата бе погубен неговият бодигард и бяха ранени още 12 индивида, някои от които тежко. Правоохранителните органи на ДНР обявиха, че Киев има връзка с покушението, само че украинските управляващи обявиха, че нямат нищо общо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР