След убийството на един косовски полицай тази нощ, а друг

...
След убийството на един косовски полицай тази нощ, а друг
Коментари Харесай

Престрелката на косовската полиция с най-малко 30 души продължава

След убийството на един косовски служител на реда тази нощ, а различен беше ранен в село Банска, община Лепосавич, косовската полиция продължава престрелка с минимум 30 души. Това заяви след съвещание на косовския съвет за сигурност министър председателят на Косово Албин Курти, представен от Асошиейтед прес.

Курти дефинира групата като „ професионална част “ с униформи, маски и тежко въоръжение. Той сподели и фотоси на няколко високопроходими автомобила без регистрационни номера, както и бронетранспортьор наоколо до православен манастир в Банска, написа mediamall.

Косовският министър председател насочи апел причинителите да се предадат на косовската полиция.

Манастира Банска е бил нападнат от група въоръжени маскирани мъже с брониран автомобил. Групата е минала принудително през затворените порти на обителта, това се споделя в известие до медиите на Косовският диоцез на Сръбската православна черква. Група поклонници от Нови Сад има сега. Там е и свещеник, който е на посещаване в Манастира. Всички те са се заключили вътре. В двора се движат въоръжени мъже. Чуват се обособени изстрели.

Сръбските медии оповестяват, че локалните пътища и граничните пунктове със Сърбия са затворени.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и политиката на сигурност Жозеп Борел осъди нападението, като го назова подло, а нападателите – “въоръжена тайфа ”. Той изиска всички условия да бъдат открити, а виновните да бъдат предадени на правораздаването. Борел заяви, че европейската задача EULEX е на място и в тясна връзка с управляващите и задачата на НАТО КейФОР.

Сърбия от своя страна отхвърли обвиняванията на Косово, че стои зад нападението. Очаква се сръбският президент Александър Вучич да направи послание, в което да опровергае “лъжите на Курти ”, оповестяват сръбски медии, представени от АП.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР