След Туитър и Фейсбук, и платформата за видеоклипове ЮТюб обяви,

...
След Туитър и Фейсбук, и платформата за видеоклипове ЮТюб обяви,
Коментари Харесай

Гугъл спря 210 Ютюб канала

След Туитър и Facebook, и платформата за видеоклипове ЮТюб разгласи, че е подхванала ограничения против огромна пропагандна акция, водена от китайските управляващи в обществените мрежи за дискредитиране на мобилизацията в поддръжка на осъществяването на демократични промени в Хонконг, предадоха международните организации.

ЮТюб е дезактивирала 210 канала, откакто разкрила, че те работили по съгласуван метод, като качвали онлайн видеозаписи, свързани с митингите в Хонконг, разгласи Шейн Хънтли, анализатор по въпросите на сигурността в компанията Google, която има ЮТюб.

В понеделник Туитър и Facebook също оповестиха, че са закрили хиляда дейни акаунта, свързани с акцията за дезинформация. Тези сметки са се опитвали преднамерено да породят политически ужас в Хонконг и да подкопаят легитимността и политическите позиции на протестното придвижване там, изясни Туитър.

В изказване на Facebook се споделяше, че някои изявления в дезактивираните сметки сравнявали хонконгските стачкуващи с бойците на Ислямска страна, наричали ги хлебарки и им приписвали проекти за ликвидиране.

Пекин публично остави на локалните управляващи и полиция да уредят обстановката по отношение на митингите, продължаващи към този момент няколко месеца в Хонконг. Но зад кулисите китайското държавно управление поставя обилни старания, с цел да се опита да повлияе на публичното мнение, настояват Туитър, Facebook и Google.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР