Инфлацията отново расте. Ето какво означава това за инвестициите в злато

...
След цяла година на спад на цените, последните цифри носят
Коментари Харесай

След цяла година на спад на цените, последните цифри носят нежелани новини: инфлацията отново се покачва.

Според Министерството на труда скорошно обобщение на индекса на потребителските цени, инфлацията се е повишила през юли с годишен темп от 3,2%. Основният CPI — който изключва по-променливите разходи като гориво и газ — се повиши с 4,7%.

Високата инфлация има тенденция да влияе отрицателно на много видове инвестиции. Например, когато инфлацията се увеличава, покупателната способност на долара намалява, както и потребителските разходи. Това води до по-ниски печалби на компанията и от своя страна до по-ниски цени на акциите.

Ако искате да защитите вашите инвестиционни долари от инфлация, един чудесен начин да го направите е като инвестирате в злато.

< p>Научете повече за инвестирането в злато с този безплатен информационен комплект.

Инфлацията отново расте. Ето какво означава това за инвестициите в злато

Високата инфлация е лоша новина за мнозина, от хората със задължения по кредитни карти до потребителите, които купуват хранителни стоки. Но една група, за която това е добра новина, са инвеститорите в злато.

„Историята показва, че инфлацията е добра инвестиция, когато инфлацията е изключително висока и постоянна“, казва Дъг Кери, CFA и президент и собственик на WealthTrace.< /p>

Когато инфлацията нараства, повече инвеститори се обръщат към златото поради причините, които разглеждаме по-долу. В резултат на това цените се покачват, което прави инвестициите в злато по-ценни за тези, които ги държат. Например, когато инфлацията достигна двуцифрени числа през 70-те години на миналия век, цените на златото също се повишиха – от $35 на акция до колосалните $850 на акция.

Защо високата инфлация се равнява на високи цени на златото

Защо точно цените на златото растат, когато инфлацията е висока? Поради многобройните предимства на златото като инвестиция:

Съхранение на стойност

В света има ограничено предлагане на злато. Можем да увеличим добива на злато, но не можем да създадем повече от него. В резултат на това златото се счита за запас от стойност, особено когато покупателната способност на долара спада.

„Има ограничено количество злато и... ако правителствата предприемат големи операции по обезценяване на валутата (т.е. повече пари), тогава златото трябва да се представя добре“, казва Крис Бъркел, инвестиционен съветник и президент на AXIS Financial.

Стабилност сред икономическа турбуленция

За разлика от някои класове активи, инвестициите в злато не зависят от силна икономика. Златото не е обвързано с правителство или валута, което му позволява да запази стойността си през периоди на икономическа несигурност. Тази стабилност е една от причините централните банки да държат злато в своите резерви.

Ползи от диверсификация

Успешният инвестиционен портфейл съдържа комбинация от активи. Високорисковите активи с висока възнаграждение като акции ви позволяват да увеличите възвръщаемостта си по-бързо, докато нискорисковите активи с умерена възнаграждение осигуряват защита срещу загуби. Златото е един такъв актив.

„Златото може да бъде добър инструмент за диверсификация“, казва Кери. „Има ниска корелация с други класове активи, което помага за намаляване на портфейлния риск.“

С други думи, когато други активи се представят слабо, златото има тенденция да се представя добре. Това помага да се компенсира всяка загуба на стойност във вашето портфолио, когато други активи се поколебаят.

Ликвидност

Златото има много приложения във всичко - от инвестиране до производство на продукти като бижута и електроника. В резултат златото винаги е в търсене, което означава, че инвестициите в злато са лесни за продажба и конвертиране в пари без много проблеми. Във времена на висока инфлация, когато покупателната ви способност е намаляла, това може да бъде полезно.

Изводът

Златото може да бъде разумна инвестиция по всяко време, но особено когато инфлацията Високо. И така, с нарастващата инфлация отново, сега е чудесен момент да добавите злато към портфолиото си. Експертите препоръчват да държите 5% до 10% от вашите инвестиционни долари в златни продукти. Можете да започнете, като поискате безплатен комплект за инвестиране в злато тук.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР