След церемонията по връчването на първите електромобили на Tesla, произведени

...
След церемонията по връчването на първите електромобили на Tesla, произведени
Коментари Харесай

Илън Мъск: следващата Tesla ще разработим в Китай

След церемонията по връчването на първите електрически автомобили на Tesla, създадени в китайската Gigafactory в Шанхай, Илън Мъск в типичния си жанр с няколко изречения очерта бъдещата работа. Гигантската фабрика е единствено началото на „Китайския поход“ – Tesla има намерение да сътвори локален дизайнерски екип, като даже към този момент са подготвени техническите задачи .



Мъск хвърча до Китай, с цел да взе участие в церемонията за връчване на първите коли, създадени в Gigafactory 3. Той съобщи по време на събитието, че китайският план напълно няма да се ограничи единствено с огромно произвеждане на електрически автомобили и акумулаторни блокове за тях.

„Възнамеряваме да продължим да вършим доста огромни вложения в Китай, където ще произвеждаме освен Model Y, само че и бъдещите електрически автомобили на Tesla“.

А по-късно мина към главния анонс:

„Ето какво мисля, че е добре да се направи и ще го създадем. Ще създадем в Китай огромен дизайнерски и инженерен център, който ще проектира бъдещия електрически автомобил за продажби в целия свят. Мисля че китайското изкуство и китайските умения са едни от положителните и мощните в целия свят и те би трябвало да получат самопризнание в целия свят. Това в действителност би трябвало да се направи и ще го направим“.

Илън Мъск сподели още, че „китайският Tesla“ ще бъде коренен и непредвиден електрически автомобил като Cybertruck.

По време на церемонията Мъск изрече признателност на китайското държавно управление за взаимната работа, а по-късно персонално връчи ключовете на първите 10 купувача на Model 3 в Китай.
Берлин
Има нова информация от Берлин, където планът за построяването на Gigafactory 4 минава странни и мъчителни дейности по съгласуването на работата. Така да вземем за пример, за градежа на един от цеховете на гигантската фабрика е належащо да се отсече масив дървета. Tesla съобщи, че ще засади тройно повече дървета, само че всичко това лишава скъпо време.



За берлинския план е очакван сектор с повърхност 300 хектара, който се намира покрай промишления парк GVZ Berlin-Ost Freienbrink.

Преди време Илън Мъск сподели, че в този цех ще се създават акумулаторни акумулатори, силовите съоръжения и електрически автомобили, като всичко ще стартира с Model Y. Когато стартират работа всички поточни линии на берлинската Gigafactory 4, в този цех ще се създават по 500 000 електрическия автомобил годишно. Бизнес проектът планува три спомагателни метода за увеличение и разширение на производството. Уеб порталът Electrek означи, че в този проект се загатва производството на бъдещи модели електрически автомобили на Tesla.

Засега няма повече детайлности и не е напълно ясно защо става дума. Пазарните анализатори допускат, че тези „бъдещи модели“ вероятно ще са европейските версии на товарния влекач Tesla Semi или може би Roadster 2.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР