След трудния успех на околовръстното срещу Царско село с 1:0

...
След трудния успех на околовръстното срещу Царско село с 1:0
Коментари Харесай

Стоилов със 7 от 7 в дербитата срещу Ботев

След сложния триумф на околовръстното против Царско село с 1:0 Левски го чакат две тежки тествания през последните мачове за годината.

" Сините " се изправят против обичайно сложни и исторически противници.

Такива са Ботев Пловдив и Берое. Първият тест ще бъде против " канарчетата " на " Герена ", написа " Мач Телеграф ".

" Сините " имат и да си връщат за загубата при започване на сезона с 1:3 в Коматево, а припомняме, че напролет на предишния сезон " жълто-черните " победиха с 2:1 на " Георги Аспарухов ".

Така сложиха завършек на интервал от 25 години, в който не бяха побеждавали Левски в София.

Голямата разлика при " сините " в съпоставяне със упоменатите два мача ще бъде наличието на пейката на Станимир Стоилов.

Мъри се завръща след 7 години още веднъж в този конфликт. Това, което прави усещане, е, че той има единствено победи като треньор, когато неговият отбор е бил хазаин в дербито сред " сини " и " жълто-черни ".
 Мартин Петков се възвърне от травма
Мартин Петков се възвърне от травма

Ще може да играе против Ботев

Припомняме, че напролет на 2013-а, както и през целия сезон 2013/14 той беше треньор на Ботев Пд. Но и като подобен постоянно побеждаваше, когато неговият отбор играеше на личен терен.

Като ментор на Левски той по този начин и не загуби нито един мач освен като хазаин, а и под тепетата.

Единствената частична засечка на " сините " бе напролет на 2007-а, когато дуелът на стадион " Христо Ботев " приключи 2:2.

В останалите 5 мача под негово управление Левски все побеждаваше Ботев, а общият резултат от тези срещи бе величествен - 18:4.

След като пое " канарчетата " през 2013-а, Стоилов продължи да печели, само че към този момент единствено като хазаин. Пролетта на същата година удари Левски, воден тогава от Илиан Илиев, с 2:0 на стадион " Христо Ботев ".

В първия кръг на идващия сезон отново на " Колежа " Ботев Пд направи поврат след 0:1 на почивката до 2:1 в своя изгода.

В този дуел Левски бе воден от Викторио Павлов, а новоназначеният Славиша Йоканович гледаше от трибуните.

Той обаче по този начин и не дочака конфликт със Стоилов, защото бе уволнен седмици преди идващия дуел сред двата отбора през сезона.

В него Левски бе воден от Антони Здравков и победи с 1:0 на " Герена ".

До края на същия сезон двата тима си размениха по още една домакинска победа в плейофите от Първата седмица, както и по един триумф на четвъртфиналите за Купата.

Тогава обаче Мъри бе по-щастлив, тъй като с успеха с 2:0 на неговия Ботев в Коматево бе обезщетена загуба с 1:3 на " Георги Аспарухов ". Така цифрите досега демонстрират, че Стоилов има 7 победи от 7 мача като хазаин в това дерби.

Утре ще стане ясно ще резервира ли той тази добра статистика, като новото в съответния случай е, че за първи път той ще влезе в този конфликт отпред на Левски в миг, в който " сините " са по-назад от Ботев във краткотрайното класиране.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР