След трудна учебна година, голяма част от която премина онлайн,

...
След трудна учебна година, голяма част от която премина онлайн,
Коментари Харесай

Отличници на матурите: Ключът към успеха на Катерина и Ирина е труд и постоянство

След сложна образователна година, огромна част от която мина онлайн, учениците демонстрираха забележителни резултати на матурите. На тазгодишните изпити по български език и литература и математика седмокласниците се показаха с най-хубав междинен триумф за последните три години.

Оказа се, че има и петима цялостни отличници. Две млади дами са измежду тях – Катерина Кънчева и Ирина Василева от Софийската математическа гимназия бяха специфични посетители в „ Тази неделя “.

Те бяха безапелационни, че трудът и постоянството са ключът към триумфа. Момичетата описаха, че са решавали приблизително по 30 математически задания дневно. Катерина показа, че в деня на изпита няма място за стрес, тъй като по този начин 3-годишен труд може да бъде изгубен.

Тяхната учителка по математика Румяна Караджова изясни, че с цел да даде нужните познания на учениците си се стреми да бъде търпелива.

„ Математиката е капризна, не е сложна, тъй като желае грижи всеки ден. Когато децата навлязат в нея виждат какъв брой е красива и самите те се пробват да пресъздават тази хубост върху листа “, добави Караджова.

Двете отличнички признаха, че първата им среща с математиката е била сложна, само че са се влюбили в науката, когато са разбрали по какъв начин се вземат решение дилемите. Момичетата обясниха, че ще продължат да учат в СМГ, само че към момента нямат концепция с какво желаят да се занимават в бъдеще.

Преподавателката по математика изясни, че всяко дете може да бъде първенец, стига да бъде задоволително решително в себе си и да не се тормози да покаже знанията си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР