След трикратното отлагане заради нередовно призоваване, на 16 юли Апелативният

...
След трикратното отлагане заради нередовно призоваване, на 16 юли Апелативният
Коментари Харесай

Ще чуе ли най-после съдът баща, който търси справедливост за загиналия си във взрива в Миджур син?

След трикратното отсрочване поради нередовно приканване, на 16 юли Апелативният софийски съд ще гледа жалбите против оневиняването на четиримата обвинени, привлечени от прокуратурата като единствени виновници за нещастието с гърмежа в Горни Лом от 2014 година, при който починаха 15 души.
Очаква се съдът да даде думата на частния правосъден обвинител Димитър Димитров, татко на починалия във гърмежа на 26 години Михаил. Димитър счита, че във импортирания обвинителен акт прокуратурата не е привлякла длъжностни лица, които персонално са съдействали за тази покруса.
На 1 октомври 2014 година гърмеж в завода за муниции " Миджур " в Горни Лом лиши живота на 15 души - 13 мъже и 2 дами.
През лятото на 2018 година Окръжният съд на Видин оправда всичките четирима обвинени по делото за гърмежа в " Миджур ". Собственикът на завода Валери Митков, който загуби и сина си при гърмежа, беше оневинен по обвиняване за породена гибел на 15 души, както и за причиняването на трайни пострадвания на други трима. Втората обвинена - Евелина Бахчеванова, също бе оправдана по повдигнатите обвинявания. В момента на гърмежа тя е работила в министерството на стопанската система. Третият обвинен Божидар Василев също е почтен, съгласно Окръжния съд на Видин. Василев е някогашен чиновник на отдел " Контрол на общоопасните средства " в Министерство на вътрешните работи. Видинският съд оправда и Палма Иванова, някогашна служителка в завода, която е отговаряла за безвредните условия на труд в предприятието.
Още: " Почернен от гърмежа на Горни Лом татко смята, че до момента няма отговорни поради работата на прокуратурата "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР