След тригодишно прекъсване заради Ковид пандемията, бе възобновен един от

...
След тригодишно прекъсване заради Ковид пандемията, бе възобновен един от
Коментари Харесай

Три отличия за Студио Зонели от Националния конкурс Звездици за Лора

След тригодишно спиране поради Ковид пандемията, бе обновен един от най-елитните и обичани състезания за млади поп реализатори в страната - " Звездици за Лора " - гр. Свищов. Шестнадесетото издание се организира в края на предходната седмица от 7- ми до 9-ти април. Талантите на Студио за вокално образование " Зонели " - Добрич се показаха сполучливо в този народен конгрес. Възпитаниците на вокалния възпитател Елена Карабельова съумяха да сграбчен три оценки. С втора премия бе удостоена Тея Йорданова. Тя се показа в групата най-големите и най-опитните - пета възрастова група (17 - 19 г.). Единадесетокласничката за първи път взе участие в конкурс и дебютът ѝ е повече от сполучлив! В трета възрастова група (11 - 13 г.) с 40 участника и в извънредно оспорвана конкуренция за челна позиция съумя да се пребори Ивайла Михайлова. Тя сграбчи трета премия. Също в трета възрастова група измежду отличените е и Теодора Велинова, на която бе връчена специфична премия.

Участниците се показват в два тура. В първия конкурсен ден извършват българска ария, а във втория ария по желание.

Шестчленното пофесионално жури бе управлявано от поп звездата Маргарита Хранова.

След специфична покана от страна на уредниците, на Гала концерта пя добричлията Александър Петров, който предходната година стана трети в телевизионния музикален формат „ Гласът на България “, и който също е част от огромното семейство на Студио „ Зонели “ - Добрич. Александър е лауреат на миналогодишни издания на състезанието и огромен другар и покровител на форума.

Конкурът „ Звездици за Лора “ се организира в памет на Лора и другите трагично починали свищовски деца в река Лим през 2004 година

От основаването си до през днешния ден състезанието протича в залата на първото българско читалище - НЧ ”Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856 ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР