След тригодишно отсъствие от музикалната сцена българската алтернатив рок група

...
След тригодишно отсъствие от музикалната сцена българската алтернатив рок група
Коментари Харесай

"Анимационерите" се качват на сцената след 3-годишна пауза

След тригодишно неявяване от музикалната сцена българската алтернатив рок група " Анимационерите " се завръща с концерт. На 15 май в столичния клуб " Терминал 1 " вратите ще отворят в 21.00 часа, а музиката онлайн ще зазвучи в 22.00 часа. Специални посетители на събитието ще бъдат Les Animaux Sauvages, оповестяват от столичния клуб.

През последните години " Анимационерите " извънредно рядко се изявяват пред аудитория. Те са една от най-отличителните български групи от края на 90-те години, а тяхна запазена марка са нетрадиционните текстове. Последната им среща с аудитория беше през 2016 година, когато показаха едноименния си албум Animacionerite. След това те още веднъж изчезнаха от сцената.



В състава на бандата за концерта влизат Георги Згуров-Гурко (вокали), Николай Бекриев-Заека (китара), Цветан Методиев (синтезатори) от истинския състав на " Анимационерите ", както и Росен Ватев (барабани) и Петко Славов (бас).

В края на 90-те години " Анимационерите " са едни от основателите на първия български самостоятелен лейбъл " Жълта музика " дружно с " Остава ", " Уикеда " и " Блуба Лу ". Част от активността на " Жълта музика " е отварянето на ъндърграунд клуба за авторска музика " О! Шипка ". Въпреки че лейбълът престава да съществува през 2001 година, той оставя значима диря в развиването на различната музика в България.

Les Animaux Sauvages е план на Насо Русков и Иво Стоядинов-Чарли от Babyface Clan и Сибила Серафим. Наскоро те пуснаха новото си парче Neon Makes Me Happy. Насо Русков ще влезе и в ролята на гост-вокалист дружно с " Анимационерите " в осъществяване на парчето " Костюми в стаята на славата ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР