След тридневни умувания ВМРО предложи на коалиционните си партньори мястото

...
След тридневни умувания ВМРО предложи на коалиционните си партньори мястото
Коментари Харесай

Ревизоро - министър?!

След тридневни умувания Вътрешна македонска революционна организация предложи на съдружните си сътрудници мястото на пожертвания Нено Димов като министър на околната среда и водите да заеме небезизвестният Емил Димитров, с прозвището Ревизоро. До последно се притеснявахме, че Воеводите отново ще извадят от ръкава дялания камък Ангел Джамбазки, само че откакто го спипаха да кара пил, той очевидно към този момент не се котира. Пък и Красимир Каракачанов и партията му трябваше да покажат, че аварийна им кадрова пейка не е чак толкоз къса.

Какво обаче сервираха? Човекът, предложил лобистки законопроект в услуга на огромните петролни компании, ще би трябвало да се грижи за екологията. И водите. Или както някой написа в обществената мрежа – от Ревизоро става Язовиро. Обвиняван е за внасяне в Народното събрание и на други противоречиви текстове. Спорна е й активността му като началник на митниците преди време.

И в случай че математикът и лекар по физика Нено не можа да реши обикновената задача с пълненето на басейна от едната тръба и източването му от другата, за какво си мислим, че някогашният хореограф и ученик на правния факултет на Благоевградския университет Емил Димитров ще я позволи по-успешно. Ама, той щял да прави тотална проверка (там му била силата) на "цялата система, която води освен Перник, само че и други градове към заплахата от основаване на сходно положение”, по думите на Каракачанов. И какво като прави проверка и тича по ВиК сдруженията? Това надали ще изпълни язовирите. Те към този момент са източени. А и парите за ремонтите им май към този момент са изхарчени.

В началото на демокрацията имаше един вицепремиер, Нейчо Неев се споделяше, който беше хипердеен и непрекъснато правеше инспекции на гарите (за това отговаряше). Дори се похвали, че с досието бие по главите началниците им, в случай че открие нередности. Няма признаци обаче след тези инспекции и пердах българските железници да са цъфнали и вързали. Обратното – те непрестанно са пред банкрут.

Основният проблем е, че при заемането на управническа позиция у нас не се търси специалист, който да свърши дадената работа, а всичко се свежда до това да не се изпусне квотата във властта и да се настани наш човек на поста – да е предан и да слуша висшестоящия. А и доста, доста да не наднича в канчетата на началниците. Затова институциите са претъпкани с "калинки " и на процедура блокирани.

Тънките партийно-политически сметки са предпочитани пред проблемите на страната и популацията. Основните кандидатури за овакантения министерски пост, към които си блъскаха главите Патриотите, бяха на Ревизоро и на съпредседателя на парламентарната им група Искрен Веселинов (председател на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в Народното събрание). Само че в случай че бяха предпочели втория, то на негово място в Народното събрание щеше да влезе представител на "Атака ". А тази групировка към този момент е низвергната от дребната коалиция. Така самостоятелните атакисти щяха да станат седем, а патриотичната група да намалее с един член. Но пък в този момент депутатската банка на Емил Димитров ще заеме човек на НФСБ. Чиста работа! Премислена и пресметната.

Същият оня трудолюбив и проверяващ вицепремиер от началото на 90-те - Неев, не беше запомнен с нищо друго, с изключение на с крилатата си фраза: "Ега ти страната, щом аз съм й вицепремиер ". Да не си повтаряме след време: "Ега ти страната, щом Ревизоро й е министър на екологията! "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР