След тридневна визита у нас, папа Франциск отпътува за Северна

...
След тридневна визита у нас, папа Франциск отпътува за Северна
Коментари Харесай

Бойко Борисов С Важна Равносметка За Визитата На Папата! Ето Видео!

След тридневна аудиенция у нас, папа Франциск отпътува за Северна Македония.

" Искам да благодаря на стотиците чиновници на Министерство на вътрешните работи, Спешна помощ и локалните управляващи и най-много да се простим на тези, които не харесват папата и сме им предизвикали стеснение с тежкия трафик. Така че огромно благодаря на всички, които взеха присъединяване ", добави министър председателят.

Запитан кое е посланието, което насочи папа Франциск при визитата си в България, Борисов отговори:

" Най-силното обръщение е мирът. Години наред и аз, когато съм приказвал пред вас, съм казвал, че опасението ми за този раздорен район - Балканите, е мирът. Доста неща сподели папата, само че в негово лице имаме един огромен другар на България. Още повече, че когато сме си единствено ние тук българите, да знаем, че атентатът против папата е приписан на България. Съжалявам, че толкоз доста изстрада Сергей Антонов за тази международна интрига. И когато 3 дни папата се разхожда из България и отправяше своите послания, мисля, че това са положителни резултати ".

Премиерът разяснява и апела на папа Франциск за повече състрадание към мигрантите.

" Винаги доста ясно съм разграничавал хората, които бягат от войните и сме длъжни да им даваме помощ и икономическите мигранти - тези, които незаконно желаят да влязат в страната и нарушават закони. Нашата история е такава, че по този начин сме бягали и ние и по този начин са ни приютявали и нас. Папата на всички места е казвал и аз съм на същото мнение - ние сме срещу тези, които нарушават закона и желаят да стигнат там, където не ги желаят. Затова и ние прецизно пазим нашата граница ", съобщи Борисов и добави, че папата е опитал от киселото мляко, което му беше харизано.

" Аз в божиите работи не се греша. Господ е назначил и папата, и патриарха. И да разясняваме него - не искам. На мен доста ми беше хубаво, като видях по какъв начин папата целува кръста на нашия патриарх ", приключи министър председателят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР