След тричасово обсъждане на предложенията, които постъпиха от цялата страна

...
След тричасово обсъждане на предложенията, които постъпиха от цялата страна
Коментари Харесай

Какво се случва на Националния съвет на БСП?

След тричасово разискване на предложенията, които постъпиха от цялата страна по другите секторни политики, Националният съвет на Българска социалистическа партия, който заседава през днешния ден, одобри с цялостно единогласие плана " Визия за България ", оповестява партийният пресцентър.
 
За пръв път документът беше показан на 21 юли м.г. на конгрес на Българска социалистическа партия в НДК. Оттогава се извършени 571 срещи с браншови и синдикални организации, членове и симпатизанти на левицата, жители и специалисти в цялата страна, се показва в информацията.
 
Постъпилите общо 924 оферти са систематизирани и включени в плана. Най-много са тези в обществената политика (130), образованието и науката (130), районното развиване (107), земеделието (105) и опазването на здравето (92). Окончателно планът за друга визия за България ще бъде признат на конгреса на Българска социалистическа партия, който ще се организира на 26 януари, се прецизира в известието.
 Национален съвет на Българска социалистическа партия БГНЕС
От 1 февруари стартират номинациите за евродепутати в главните партийни организации на Българска социалистическа партия, те би трябвало да бъдат доказани от партийните конференции и по този правилник в средата на март ще е ясно кой ще е лидерът, а през април - и цялата листа, разяснява пред публицисти заместник-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева.-->
 
Въпросът кой ще е лидер на листата през днешния ден не е на дневен ред, разяснява Златева. Решението дали аз ще се кандидатирам ще го оповестя на главните партийни организации, когато стартира процесът на номинации, добави тя. В отговор на въпрос Златева сподели, че Българска социалистическа партия ще се бори за доста повече от сегашните места в Европарламента, които сега са четири.
 
Президентът на ПЕС и началник на делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Сергей Станишев уточни, че с изключение на визията и платформата, на пленума ще бъде показан и докладът на българските социалисти-евродепутати. Имаме какво да покажем като наши достижения, разяснява той и даде образец с пакета " Мобилност ", обновената позиция на Екологичен потенциал за пълноправно участие на България в Шенген с всички граници и отчета за европейския орган по труда, който е на финалната права. Това, че транспортната комисия в Екологичен потенциал отхвърли два от трите отчета, ни дава учредения да настояваме пакет " Мобилност " въобще да не се гледа, уточни той.
 Национален съвет на Българска социалистическа партия БГНЕС
На въпрос дали ще води евролистата на Българска социалистическа партия, Станишев разяснява, че не вижда огромна драма тук и това не е тематика на днешното съвещание. Относно мненията дали въобще има място в листата, той сподели, че индивидът, който е изразил това мнение, е прочут в Българска социалистическа партия с това, че убежденията му следват промяната на управлението.
 
Според някогашния ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков, това, което се случва към подреждането на листата, и тези офанзиви против Станишев вредят за европейските избори.
 
Колегата му Георги Божинов разяснява, че в този момент в навечерието на вота всичко, което е противопоказно на положителния резултат, би трябвало да бъде оставено настрани. Поне трима от досегашните евродепутати би трябвало да останат и трима нови да вкараме, сподели той, запитан за какъв брой места в Екологичен потенциал ще се бори Българска социалистическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР