След три поредни дни, вчера за първи път има спад

...
След три поредни дни, вчера за първи път има спад
Коментари Харесай

Спада броят на новорегистрираните безработни

След три следващи дни, през вчерашния ден за първи път има спад в броя на новорегистрираните безработни и това е положителната вест, показа пред Българска национална телевизия общественият министър Деница Сачева. Общият брой за вчерашния ден са 5776 регистрирани. 647 души през вчерашния ден са намерили работа.

„ Всички наши сънародници, които се връщат от чужбина също могат да аплайват за обезщетение. До момента 745 индивида са се възползвали от това. От същото право могат да се възползват и наши сънародници, които са останали без работа в друга европейска страна “, изясни министърът.

Всички имат право на три отхвърли на предложение за работа, след което губят правото си на обезщетение.

По мярката 60:40 има подадени 1223 заявки за 16 629 служащи и чиновници. Нормално е динамичността в подаване на заявки да продължи да пораства, защото работодателите имат потребност от време за приготовление на документите, добави общественият министър.

Първите заплащания за безработица се чакат на 16 април след приемане на разрешението от Европейската комисия на14 април. Това е записано и в самото разпореждане, посочи Сачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР