След три и половина часа пред сградата на албанския парламент

...
След три и половина часа пред сградата на албанския парламент
Коментари Харесай

Протестиращи окупираха сградата на полицията в Тирана

След три и половина часа пред постройката на албанския парламент поддръжниците на обединената съпротива се реалокираха пред полицейската дирекция в Тирана.
Протестиращите желаят освобождение на няколко арестувани след предходния митинг. Демонстрантите хвърляха твърди предмети по постройката, разбивайки стъклата на няколко прозореца.
Отекват крясъци като " Освободете нашите братя " и " Няма да си отидем, до момента в който не ги освободите ", съобщи БГНЕС.
По-рано протестиращите се пробваха да пробият полицейския кордон, по който хвърляха димни бомби и твърди предмети, крещейки " Рама, върви си " и " Парламент на нарушители "...
Полицията беше принудена да използва водни оръжия, с цел да предотврати опитите на част от участниците в митинга да нахлуят в Народното събрание, следващ опит да обхванат в него. Имаше и втори опит за пробив на полицейския кордон, с цел да се проникне в постройката.
Бившият министър председател и президент на Албания и почетен ръководител на Демократическата партия, Сали Бериша, взе участие в митинга.
Лидерът на най-голямата албанска опозиционна Демократическа партия, която е лидер на обединената съпротива, Люзим Баша, поддържа протестиращите в известие от Брюксел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР