След три години пауза - военният парад за 6 май

...
След три години пауза - военният парад за 6 май
Коментари Харесай

Военният парад на Гергьовден в снимки

След три години пауза - военният церемониал за 6 май беше възобновен в цялостния си мащаб в центъра на София.



В небето над столицата летяха изтребители МиГ-29, хеликоптери Ми17, Ми 24, Пантер и Кугър, както и " Спартан " и образователни самолети.

 Въпреки изтичащия запас за употреба на единствените изтребители на Военновъздушни сили, " самолетите ще не престават да летят ", разгласи служебният министър на защитата Димитър Стоянов.



" Българската войска беше там, където трябваше да бъде - в помощ на потърпевшите при наводненията, в отбрана на границата, в задачите по здравна евакуация, донорски обстановки. В същото време Българската войска продължава да взе участие в интервенции на Европейски Съюз и НАТО. Ние сме доста добре признати от нашите съдружници. Българските военнослужещи са се потвърдили като знаещи и можещи ", сподели той.



На жълтите павета беше показана и ракетна система за противовъздушна защита С-300 - на въоръжение в армията на България от 1988. Комплексът е руски, употребява се за битка с нисколетящи високоскоростни цели.

Парадът включваше и водосвет на бойните флагове и знамената светини. На церемонията участва президентът Румер Радев, както и представители на всички парламентарни групи в 49 Народно заседание.



Радев употребява тържествената гала, с цел да насочи тежки обвинявания против всички държавни управления до момента поради " " с армията.



Над 800 военнослужещи участваха в парада в София, а събитието беше следено от хиляди хора в София. През 2023 година се означават 145 година от основаването на Българската войска.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР