След три години игра в най-голямата аматьорска лига в България

...
След три години игра в най-голямата аматьорска лига в България
Коментари Харесай

Мирослав Василев спечели първа титла в Интерактив тенис

След три години игра в най-голямата аматьорска лига в България Мирослав Василев завоюва първия си трофей. В Седмия вечерен шампионат на Интерактив тенис, категория 250, той се наложи в оспорван мач над Иво Андреев с 2:0 сета (4:3, 4:3). Досега Миро беше стигал до два финала в ИТЛ, само че загуби и двата макар че показва отлична игра. На шампионата във “Виа тенис стар” той сподели стоманени нерви и сграбчи успеха.

Първият сет от финала приключи без пробиви, а в тайбрека Мирослав се наложи със 7:5. Във втория сет Иво записа първия пробив в срещата и поведе с 2:0. Миро обаче незабавно отговори на удара, върна пробива и дръпна в резултата с 3:4. В тайбрека Мирослав поведе с 5:4 и след две неточности на противника си на мрежата затвори мача.

“Изключително доста се веселя на успеха, - сподели Миро след последното разиграване. - Игровото ни време беше час и 50 минути и имаше доста разигравания. Иво ме изненада с тактиката си. Играеше сервиз мрежа, а прехвърлящите ми удари не се получаваха, тъй като той е доста висок и има страховит обсег на мрежата. Затова в придвижване пробвах минаващи удари по правата и диагоналите. Освен това ме натискаше на бекхенд страната ми, само че се оправих. Аз съм един от най-големите почитатели на ИТЛ. Играя в лигата от три години и съм впечатлен от организацията. В Интерактив тенис не се чака, не се губи време и излизаш против най-различни противници. Имаме право да откажем до два неуместни мача и уредниците се преценяват с нас. Срещите са вечер, а за работещ човек като мен това е чудесно, тъй като уикендите ми са за фамилията. ИТЛ е пример и без аналог. Неслучайно местата в схемите се запълват за часове и записването стопира авансово. Всички мачове в Седмия вечерен шампионат бяха оспорвани и се решаваха в последния миг. Това значи, че ранкирането и селекцията са отлични. Получават се завързани срещи, а когато играеш с равностойни противници си заслужава да вложиш освен това, с цел да ги победиш. За мен най-важното е, че се забавлявах. За пръв път не се вълнувах от резултата, а единствено от играта. Това наподобява е тайната на триумфа. И към този момент се сготвям за идната конкуренция на лигата.”

Шампион при начинаещите в Седмия вечерен шампионат стана Атанас Арсов, който победи на финала Иван Ангелов с 2:1 сета (0:4, 4:2, 10:7). Носителят на трофея при напредналите ще стане явен след две седмици, а Осмият вечерен шампионат стартира на 23 септември на Националния тенис център. Той ще е последният навън за сезона, а записването към този момент е отворено.

Повече детайлности за Интерактив тенис и за шампионатите на лигата можете да намерите тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР