След три дни интензивни преговори в Лос Анджелис, Република Корея

...
След три дни интензивни преговори в Лос Анджелис, Република Корея
Коментари Харесай

Вашингтон и Сеул отново не договориха пари за американските войски в Южна Корея

След три дни интензивни договаряния в Лос Анджелис, Република Корея и Съединени американски щати не съумяха да разрешат разликите по въпроса за шерване на разноските за разполагане на американски войски на Корейския полуостров . Това заяви в петък южнокорейското външно министерство, представено от ТАСС.

Според Министерството на външните работи, ръководителите на делегациите Йонг Юн Бо и Джеймс Дехарт се съгласиха да продължат консултациите, с цел да сведат до най-малко отрицателните последствия от неналичието на съглашение . Страните показаха нуждата от бързо реализиране на взаимно допустими съглашения.

Южнокорейски чиновници в американски военни бази може да бъдат изпратени в неплатен отпуск през април. Американската страна неведнъж е предупреждавала, че при липса на съглашение е невероятно да се реши въпросът с ведомостите.


 Съединени американски щати към този момент не желае $5 милиарда от Южна Корея за взаимни военни разноски
Съединени американски щати към този момент не желае $5 милиарда от Южна Корея за взаимни военни разноски

Разбрали, че " прекалено " и в този момент е 10-20%, само че усилват покупките на оръжия от Съединени американски щати

Южнокорейските представители се надяваха да обсъдят този въпрос настрана от главното съглашение . Държавният департамент обаче резервира предходната си позиция по отношение на нуждата от изцяло разискване на всички въпроси, свързани със взаимната защита. Не е избрана дата за идващия кръг от договаряния .

Според южнокорейските медии Вашингтон желае от Сеул 4 милиарда $ за покриване на разноските за поддържане на войските си на Корейския полуостров през тази година . Въпреки че е с към 1 милиард $ по-малко , в сравнение с американската страна изиска преди, Южна Корея смята тази сума за прекомерно висока .

Предишното съглашение изтече на 31 декември 2019 година От 2018 година Вашингтон желае Сеул да усили приноса си за американския контингент в Република Корея. Разходите на Южна Корея за взаимна защита през 2019 година са увеличени с 8,2%, до 915 милиона $. През ноември 2019 година бе обявено, че Вашингтон изиска Сеул да усили вноските си съвсем пет пъти - до 4,7 милиарда $ .

Американските войски са в Южна Корея след войната в Корея през 1950-1953 година, а изискванията за престоя им се уреждат от съглашение, подписано от двете страни на 26 януари 1950 година
 Столтенберг желае макар вируса, членовете на НАТО да си заплащат разноските за защита
Столтенберг желае макар вируса, членовете на НАТО да си заплащат разноските за защита

Ще има тежки последствия за бюджетите на страните, само че е контрактувано и света остава непредсказуем
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР