След три дела и близо 3-годишна съдебна сага Международният спортен

...
След три дела и близо 3-годишна съдебна сага Международният спортен
Коментари Харесай

Спортният арбитраж постанови половин глоба за българските щанги

След три каузи и близо 3-годишна правосъдна сага Международният състезателен арбитраж (КАС) постанови санкцията на Българска федерация по повдигане на тежести (БФВТ) да бъде понижена на половина. Решението е „ соломоновско “, като КАС не е приел желаната от Международната федерация (IWF) оптималната сума и е почел единствено отчасти причините на БФВТ, че в тази ситуация щангистите са станали жертва на непозната немарливост.

Както е известно, през март 2015 година по време на неочакван допинг тест бе намерено съществуването на анаболния стероид „ станозолол “ в пробите на 11 български състезатели от националните тимове.

По-късно три самостоятелни инспекции в авторитетни лаборатории измежду които тези в Хамбург и в Кьолн потвърдиха, че повода е нечиста партида на хранителната добавка „ Трайбест “. Базирано на това Българската организация за сигурност на храните унищожи към този момент блокираните количества от препарата, заличи го от листата и сформира Акт за административно нарушаване на производителя, сезирана бе и Прокуратурата.

През последните 3 години Международният състезателен арбитраж в Лозана два пъти се произнесе в интерес на БФВТ и отменяше изцяло санкциите, след което IWF мигновено постановяваше отначало същото наказване за същия случай. Сега решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и от двете страни, оповестява www.wfbulgaria.com.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР