След трагедията в италианския град Генуа, отнесла живота на над

...
След трагедията в италианския град Генуа, отнесла живота на над
Коментари Харесай

В Германия ще заработи нова система за контрол върху техническото състояние на мостовете

След нещастието в италианския град Генуа, отнесла живота на над 40 души, в Германия ще проработи нова система за надзор върху техническото положение на мостовете в страната. Това заяви транспортният министър Андреас Шойер в оповестено през днешния ден изявление за в. „Билд ам зонтаг“, съобщи ТАСС.

„В края на 2018 година ще представим нов, осъвременен показател за надзор на мостовете“, съобщи той. По думите на Шойер ще се акцентира основно върху инспекциите на допустимото натоварване и положението на носещите мостови структури.

Същевременно министърът увери автомобилистите, че случаят от Генуа няма да се повтори в Германия.

„В съпоставяне с други страни у нас контролът е най-строг. Нашите жители могат да бъдат спокойни“, сподели той. Според Шойер в областта на контрола върху мостовете Германия е на второ място след Швейцария.

На 14 август сутринта край Генуа рухна огромна част от моста, по който минава скоростната автомагистрала А10 по евромаршрут Е80. В момента на нещастието по тази права се движеха над 30 леки коли и три камиона. При случая починаха над 40 души, припомня организацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР