След трагедията в италианския град Генуа, отнесла живота на 43

...
След трагедията в италианския град Генуа, отнесла живота на 43
Коментари Харесай

Спешни проверки на мостове в Европа: Какво откриват експертите?

След нещастието в италианския град Генуа, отнесла живота на 43 души, в редица европейски страни започнаха незабавни инспекции на своите уреди.
 
Около 840 моста във Франция имат съществени градивни недостатъци и са застрашени от сриване, се споделя в поръчан от френското държавно управление одит, представен от АП. Правителството на президента Еманюел Макрон към този момент даде обещание да отпусне още средства за инфраструктура.
 

В оповестения през днешния ден от в. " Журнал дю диманш " одит се споделя, че от 12 000 моста, които се поддържат от държавното управление, една трета се нуждаят от ремонт , а 7%, или към 840 моста, са под риск от сриване в околните години и може да бъдат затворени. В одита обаче не са обхванати хиляди други мостове във Франция, които се стопанисват от частни компании или от локални управляващи, показва изданието.

В Германия ще проработи нова система за надзор върху техническото положение на мостовете в страната. Това заяви транспортният министър Андреас Шойер в изявление за в. " Билд ам зонтаг ", съобщи ТАСС. " В края на 2018 година ще представим нов, осъвременен показател за надзор на мостовете ", съобщи той. По думите на Шойер ще се акцентира основно върху инспекциите на допустимото натоварване и положението на носещите мостови структури.
 

Същевременно министърът увери автомобилистите, че случаят от Генуа няма да се повтори в Германия . " В съпоставяне с други страни у нас контролът е най-строг. Нашите жители могат да бъдат спокойни ", сподели той. Според Шойер в областта на контрола върху мостовете Германия е на второ място след Швейцария.-->
 


На 14 август сутринта край Генуа рухна огромна част от моста, по който минава скоростната автомагистрала А10 по евромаршрут Е80. В момента на нещастието по тази права се движеха над 30 леки коли и три камиона. При случая починаха 43 души, припомня организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР