След това трябвало да изтърпят гонение от друг род. Наследник

...
След това трябвало да изтърпят гонение от друг род. Наследник
Коментари Харесай

Той Видя Едно От Най-Големите Чудеса На Света! Днес Почитаме Велик Светец!

След това трябвало да изтърпят гонение от различен жанр. Наследник на Констанций бил неговият родственик Юлиан, който от младини ненавиждал християнската религия и скрито се отрекъл от нея и станал отначало богохулник. Когато се възкачил на престола, той оповестил всенародно, че служи на боговете. С всевъзможни средства използвал старания да възвърне езичеството в цялата империя. Той намерено показвал неуважение към ония християни, които били с цивилен заслуги. Лишавал ги от местата и длъжностите им. Сам правил тържествено езически обряди. Принуждавал християните със свои средства да възвръщат разрушените езически храмове.

Много християни, изповедници на правата религия, починали страдалчески. Като се готвел за война с персите, Юлиан бил известно време в Антиохия. Тук бил мощно нервиран от мъжествената неотстъпчивост на християните. Изгоряло езическото капище. Юлиан обвинил християните в запалване на капището и почнал да ги предава на мъчения и гибел.

По това време в Антиохия се намирал египетският шеф Артемий, прочут като прочут боец още при Константин Велики. Той бил с Константин, когато на небето се появило чудосното предсказание на Христовия кръст.

При царуването на Констанций на него било поръчано да придвижи от Ахаия в Цариград мощите на светите апостоли Андрей, Лука и Тимотей. Ревностен в християнската религия, той възнегодувал намерено против императора и самоуверено благовестял истината. Разярен, Юлиан не почел в него ни предходните заслуги, ни званието му, ни преклонната му възраст. Предал го на жестоки мъчения. След това го осъдил на гибел.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР