След това хукнал да бяга. Районът обаче бил обграден от

...
След това хукнал да бяга. Районът обаче бил обграден от
Коментари Харесай

Последна Информация За Арестувания Затворник!

След това хукнал да бяга. Районът обаче бил обкръжен от барети от Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ), а снайперисти, които го държали на мушка, бързо подали сигнал по кое време да работят задържащите екипи. Така той бързо бил съборен на земята и хванат.

На конференция в Ловеч довечера основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов посочи, че е била приложена тактиката на " свинския лов ".

Той описа, че Иванов е задържал стара жена, с цел да уплаши жителите на Летница. Той я хванал за ръка и вървял с нея.

" Тя живее на края на селото. Тук е прекрасен моментът, че дамата дава сигнал с жест към районния контрольор, който тя познава и действително той по тези жестове схваща, че тя в действителност е застрашена ", изясни той.

Маринов посочи, че в началоно на издирването служебните кучета са хванали диря, само че поради влошените метеорологични условия и падналия дъжд е имало усложнения. Той добави, че след ареста беглецът е откаран в Районнто полицейско ръководство в Ловеч при засилено полицейско наличие.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че макар голямото напрежение и натиска върху органите на реда, те са съумели да заловят избягалия пандизчия.

" Един рецидивист, изнасилвач, обирджия е заловен, да са спокойни събота, неделя... Така работи системата, по този начин ще работим и отсега нататък ", съобщи той.

По мотив рецензиите на опозицията Радев сподели, че тези мнения демотивират състава.

" Нека ни подлагат на критика - и съпротива, и всеки един, който се смята експерт, само че да внимава с рецензиите, тъй като аз чувствам, че хората са демотивирани, когато има такова пресиране. По този метод работим и за Колев (Радослав Колев, съучастникът на убития избягал пандизчия Владимир Пелов - б.р.), и за другите, само че не можем да даваме детайлности, когато търсям лицата ", добави Радев.

Той благодари на всички чиновници, взели участие в интервенцията, както и на жителите, подавали сигнали.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков разгласи, че обвиняванията против хванатия пандизчия ще се усилят.

" Реално му остават близо 5 години - 4 години и 9 месеца, до изтърпяване на 13-годишната присъда ", посочи той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР