След толкова слухове, спекулации и изтекли данни, можем най-сетне да

...
След толкова слухове, спекулации и изтекли данни, можем най-сетне да
Коментари Харесай

Всичко за новите iPhone XS, XS Max, XR и Apple Watch 4

След толкоз клюки, спекулации и изтекли данни, можем най-накрая да отдъхнем и да бръкнем в спестовните си сметки, тъй като тазгодишните iPhone модели на Apple към този момент публично са тук.

В типично за компанията блестящо събитие, извършено в сърцето на големия кампус в Купертино, бяха показани iPhone XS, XS Max, XR и идващото потомство Apple Watch Series 4.

Новите iPhone телефони идват с нови модели, нови имена и доста нови цветове, само че дано разгледаме от близко какво са ни подготвили тази година Тим Кук и компания.

XS и XS Max

За доста от нас беше ясно, че ще забележим нов, по-голям iPhone X и от Apple несъмнено не разочароваха.

 Снимка 378017

XS Max е най-големият и мощен iPhone досега, който печели от 6.5 инча OLED екран - това е същият размер като цялото тяло на iPhone 8 Plus, само че липсват рамките.

По-малкият XS е с 5.8-инчов OLED екран, който е по-голям от 5.5-инчовият екран на 8 Plus и още веднъж няма рамки.

 Снимка 378029

За мнозина е изненада, че Apple не са съумели да избегнат черния панел в горната предница на телефоните, в който се обитават слушалката, селфи камерата и цялостен куп датчици.

 Снимка 378025

И двата телефона се зареждат от революционния A12 чип. Това е първият сходен чип от 7 нанометъра, който е огромен скок за смарт телефоните като цяло. От Apple настояват, че той обезпечава до 30% по-бързо зареждане на приложения и употребява изкуствен интелект за интервенциите си.

Противно на някои клюки, от Apple още веднъж залагат на двойна задна камера от 12MP, която пък употребява нова Smart HDR технология и усъвършенстван портретен режим.

 Снимка 378016

Smart HDR разрешава да снимаме висококачествени изображения доста по-бързо от преди. Новостта при портретния режим е, че можем откакто сме снимали фотография ръчно да нагласим какъв брой да е размазан задния проект - това е изключителна оригиналност за фотографията като цяло.



Телефоните са и с усъвършенствани представители, по-голяма батерия и имат алтернатива за 512GB хард диск. Ще се продават в три цвята, като от Apple наподобява са решили да върнат симпатичния златен, който помним от преди.

Базовият модел на XS ще се продава за 1000 $, а огромният - за 1100.



XR

iPhone XR наподобява цели да предложи iPhone X прекарване на по-широка публика за по-ниска цена от моделите до тук.

 Снимка 378018

Лицето и гърбът на телефона наподобяват тези на останалите " X " модели, само че страничните рамки на XR са от алуминий вместо от стомана.

Съществената разлика обаче е при екрана - XR употребява LCD технологията (или Liquid Retina, съгласно думите на Apple, каквото и да значи това), което за доста консуматори е огромна стъпка обратно от OLED екраните при останалите модели.

 Снимка 378026

LCD е много по-стара и не толкоз атрактивна технология, която помним още от сгъваемите Samsung телефони при започване на този век.

От компанията настояват, че това е най-хубавият LCD екран в телефон досега, само че ще запазим резервациите си към технологията, преди персонално да пипнем и пробваме новия XR.

Въпреки това телефонът е оборудван с новия A12 чип и идва с батерия, която би трябвало да устоя до час и половина повече от тази на iPhone 8 Plus.

Телефонът е единствено с една камера откъм гърба, която обаче е способна да снима в портретен режим.

 Снимка 378021

XR идва в доста и разнородни цветове, както iPhone 5c преди време, само че с разликата, че гърбът му не е пластмасов.

Телефонът ще коства 750 $ за базовата си версия, което е много атрактивна цена за този клас джаджи.

Apple Watch Series 4

 Снимка 378022

Онези от нас, които досега не са били уверени в качествата на най-продаваните часовници на планетата, към този момент имат много храна за размисъл, тъй като новият Apple Watch е в действителност нещо друго.

Часовникът идва с 30% по-голям екран от предходния Series 3 - можем да избираме сред 40-милиметров и 44-милиметров вид.

Series 4 идва в разнообразни цветове, като и тук имаме златен вид, както и с доста нови гривни за носене.

 Снимка 378024

Въртящата се коронка към този момент пък е с добавена механична сензитивност при придвижване, което прави интервенциите с нея по-точни и приятни.

WatchOS 5 пък идва с усъвършенствания в следенето на интензивностите ни, уоки-токи алтернатива, опция за слушане на подкаст и извънредно готини циферблати и лица за часовника.

 Снимка 378023

Най-интересното качество на Series 4 обаче е, че може да извършва функционалност та на електрокардиограма (ЕКГ). Това е казус в софтуерните и медицинските среди, защото досега не е имало устройство, предлагащо сходна функционалност.

Цените за базовия модел стартират от 400 $, а дизайнерските разновидности на Hermes стигат до над 1200 $.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР