След толкова дни на протести в СДВР в последната една

...
След толкова дни на протести в СДВР в последната една
Коментари Харесай

422 подписа на недоволни граждани накарали полицията да махне палатките


След толкоз дни на митинги в Столична дирекция на вътрешните работи в последната една седмица започнаха да постъпват стотици сигнали и тъжби от жители .

Една от жалбите е с 422 подписа на жители , недоволни от създалото се състояние с блокираните кръстовища .

Това съобщи комисар Тони Тодоров на брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи във връзка премахването на блокадите в столицата.
 Полиция щурмува палатковите лагери, има арестувани
Полиция щурмува палатковите лагери, има арестувани

Арман Бабикян е бил отведен в Първо районно

Вчера на база ежедневния разбор в Столична дирекция на вътрешните работи и на Оперативния щаб беше взето решение да се подхващат дейности по възобновяване на публичния ред на блокираните кръстовища. В 4.30 ч. чиновниците на полицията пристъпихме към блокираните кръстовища посредством високоговорящи устройства, разпоредихме на протестиращите да се оттеглен от пътното платно и да махнат предметите от там.

За това предприехме дейности по освобождение на кръстовищата и да осигурим правото на предвижване на жителите , чието мнение се разграничава от това на протестиращите, посочи комисар Тодоров. Има арестувани 12 лица, като осем от тях са отведени в Първо районно полицейско ръководство несъблюдение на полицейско предписание. Три лица са арестувани за определяне на тяхната идентичност. На всички ще бъдат формирани актове .

Полицията не е употребила физическа мощ , а в границите на пълномощията си е извела един от протестиращите от площад " Орлов мост ", който не желал да напусне площада непринудено. Той бил заловен под мишници от служителите на реда, като даже не били слагани белезници.

" Оттук нататък няма да разрешаваме блокирането на кръстовища , а ще позволим на всеки жител свободното му напредване. Няма да разрешаваме повече това да се случва ", безапелационен бе комисар Тони Тодоров.

От началото на митингите столичната полиция подсети, че те не са били декларирани в Столична община и ги определихме като нерегламентирани. От един миг започнахме да приказваме за акт на гражданско непокорство , акцентира комисар Тони Тодоров.

Две тъжби са постъпили в Столична дирекция на вътрешните работи от националната конференция на ГЕРБ.
 Психолог чака митингът да радикализира
Психолог чака митингът да радикализира

Поведението на Борисов е несъответстващо, а Радев имал подправено поведение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР