След толкова безсмислени консултации на президента, на които все пак

...
След толкова безсмислени консултации на президента, на които все пак
Коментари Харесай

Цвета Караянчева захапа президента за датата на вота и заяви...

След толкоз безсмислени съвещания на президента, на които въпреки всичко стана ясно, че всички чакат парламентарните избори да се проведат на 28 март, без никакви причини, той дефинира датата 4 април. Естествено, ние ще се съобразим и сме подготвени. Това решение обаче демонстрира безспорната непросветеност на президента.

Всъщност безусловно без всевъзможни причини беше оповестена тази дата. Снощи чух, че повода била, че на 28 март се сменяло времето. Извинявайте, само че дано се върнем обратно на 25 октомври 2015 година, когато бяха локалните избори. Тогава минавахме към зимно часово време.

Католическата общественост у нас е скандализирана, тъй като тогава е техният Великден. Това отговори на въпрос на БЛИЦ ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя разяснява и какви изискванията на пандемия по време на изборите е се обезпечи сигурност на хората от секциите, на наблюдаващите и на гласоподавателите.

Всичко ще се направи допустимо, ще се избере най-хубавият вид да се запазят здравето и животът на българските жители. На гласуващите в чужбина в действителност ще бъде мъчно, тъй като знаете, че там има локдаун и в някои от страните съвсем няма придвижване по улиците в избрани часове.

Но българските посолства и консулства са в непрестанен контакт с Министерството на външните работи и с държавното управление. Каквото може ще се направи, само че законодателно това е решено. И в случай че не е пандемията доста български жители ще упражнят правото си на глас, сподели Караянчева.

Президентът прави внушения, че едни резултати, които към момента не знаем какви ще са, ще бъдат манипулирани, че едни избори, които все още не са извършени, са манипулирани, това е тежък удар върху демокрацията. И аз имах опция да споделя тези свои мисли с президента персонално. И друго, от 2 април децата са във почивка, ще отидат нанякъде с родителите си, по какъв начин тези родители ще се върнат с цел да гласоподават, попита още ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева беше в Карлово, където участва на формалната гала във връзка 143 години от основаването на Първия градски съвет след Освобождението на Карлово.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР