След телеконферентна среща в сряда Светият синод на Гръцката православна

...
След телеконферентна среща в сряда Светият синод на Гръцката православна
Коментари Харесай

Гръцката православна църква ще отбележи великденските празници при закрити врата

След телеконферентна среща в сряда Светият синод на Гръцката православна черква разгласи, че великденските служби ще се проведат при закрити врата с най-малък брой присъстващи духовници и хористи, съобщи " Катимерини ".

След четиричасова конференция Светият синод прикани в изказване вярващите да останат по домовете си и да съблюдават рестриктивните мерки, наложени от страната, с цел да се спре разпространяването на ковид.

Архиепископ Йероним съобщи, че службите би трябвало да се излъчват онлайн по малкия екран, радиото и интернет.

Първоначално държавното управление подреди да бъдат спрени всички служби, позволявайки на църквите да останат отворени за персонални молебствия, само че министърът по просветителните и религиозни въпроси Ники Керамеос неотдавна даде знак, че се обмисля службите да може да се организират при закрити врата и да бъдат предавани.

В България храмовете остават отворени, службите за Великден и Цветница ще се изнесат навън, а опела, кръщенета и венчавки ще се правят с стеснен брой хора при съблюдаване на ограниченията за сигурност. Начинът на предоставяне на светото причестяване (от една лъжичка - бел.ред.) също остава неизменен, като свещениците ще го дават " единствено на тези православни християни, които са се изповядали при тях и ги познават персонално " (още четете тук).

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1395)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР