След тежките боеве за Авдеевка силите на Москва преминаха в

...
След тежките боеве за Авдеевка силите на Москва преминаха в
Коментари Харесай

Forbes: Руснаците атакуваха Работино със 70-годишни танкове и се провалиха

След тежките боеве за Авдеевка силите на Москва минаха в нахлуване на няколко посоки по едно и също време. Според американското списание обаче, триумфът на начинанието им е подозрителен – изключително в региона на Работино в Запорожка област, където руснаците са употребявали за взлом 70-годишни танкове Т-55. При това – не осъвременени.

В резултат 42-ра мотострелкова дивизия на съветската войска се " провали пагубно “ в опита си да премине равнинния терен и да доближи позициите, държани от 65-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Руснаците са разположили за офанзивата " десетки “ 41-тонни четириместни Т-55, 13-тонни бронетранспортьори МТ-ЛБ за 13 души и 13-тонни бойни машини БМП с място за 11 бойци. ВСУ са ги бомбардирали с касетъчни снаряди и противотанкови ракети и са съумели да спрат офанзивата, се споделя в обявата, представена от " Фокус ".

Анализаторът на данни с отворен код Андрю Перпетуа съумява да преброи 28 развалени, унищожени или изоставени съветски танкове и бойни машини. В същото време той рапортува за едвам шест развалени, унищожени и изоставени украински танкове и бойни машини.

" Това, че руснаците не са съумели да усилят огневата си мощност след Авдеевка, не би трябвало да е изненада. Руските военни в началото изпратиха 40 000 бойци да нападат гарнизона в Авдеевка със своите няколко хиляди. С 13 000 убити или ранени руснаци до началото на декември, Кремъл укрепи 2-ра и 41-ва общовойскови армии към Авдеевка. Още хиляди души починаха, в това число 1300 за един ден, когато съветската акция доближи кулминационната точка си ", написа изданието.

Кремъл продължава да активизира войски и да възвръща военната техника. Анализаторите считат, че руснаците имат задоволително хора и техника, с цел да продължат да се бият до 2025 година.

" Но това не значи, че съветската войска може да издържи старания като тези, нужни за завладяването на Авдеевка в продължение на две години.Очаквайте съветската зимна атака да се забави, само че разрушените полеви армии ще се възстановят и Кремъл ще възвърне настъпателната си бойна мощност. А в това време на украинците обезверено им трябват муниции, тък като благосклонните към Русия републиканци не престават да блокират помощта на Съединени американски щати “, обобщават от редакцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР