След страхотния успех на филма Назови ме с твоето име“,

...
След страхотния успех на филма Назови ме с твоето име“,
Коментари Харесай

Назови ме с твоето име излиза в превод на български език

След страхотния триумф на кино лентата „ Назови ме с твоето име “, номинациите и извоюваните награди „ Оскар “, книгата към този момент е издадена на български език. „ Назови ме с твоето име “ е роман за неочакваната и мощна обич, пламнала сред един младеж и госта в лятната вила на родителите му над морските скали на италианската Ривиера. Неподготвени за последствията от привличането посред им, първоначално младежът и гостът се вършат на безразлични. През идващите летни седмици обаче, в които и двамата не могат да намерят покой, безпощадните подмолни течения на натрапчиви мисли и страхове, на удивление и предпочитание, усилват пристрастеността им, до момента в който те страхливо пристъпват по минираното пространство посред им. Онова, което пониква от дълбините на техните души, e любовна история, траяла едвам шест седмици, и прекарване, оставило отпечатък в тях за цялостен живот.
Рядко някой е успявал по този начин проницателно да улови психическите маневри, които съпътстват едно привличане, както е сторил това Андре Асиман без непотребна прочувственост в своята откровена сърцераздирателна елегия за човешката пристрастеност. " Назови ме с твоето име " е остроумен роман, мъчително сензитивен като разкрит нерв, и е безусловно невероятно да го забравиш.
Black Flamingo Publishing, фондация „ Сингъл Степ “ и VMware България ще предложат на публиката едно изцяло културно прекарване – показване на книгата и безвъзмездна прожекция на кино лентата в „ Дом на киното “, на 13 юни, четвъртък от 18:30.
Андре Асиман (Александрия, Египет, 1951) е роден в семейство на сефарадски евреи, което бяга в Рим през 1965 година, прогонено по неговите думи от антиеврейските настроения при ръководството на президента Насър. През 1969 година той се мести в Ню Йорк, където живее досега. Изследовател е на Марсел Пруст, преподава относително литературознание в Сити Юнивърсити (Ню Йорк). Първият му разказ „ Назови ме с твоето име ” излиза през 2007 година и е екранизиран от режисьора Лука Гуаданино през 2017 година, като филмът печели „ Оскар ” за най-хубав приспособен сюжет (дело на Джеймс Айвъри).
Black Flamingo Publishing е относително ново българско издателство, учредено през 2010 година. Основната концепция, поради която е основано, е желанието общности, които са не са в центъра на публичното внимание, да получат своя глас. Място, предоставящо опция на обособените гласове да бъдат чути. Това може да са постоянно млади и неутвърдени създатели, хора с невероятна орис или хора с авангардни и ексцентрични хрумвания, с други думи тези, които постоянно обществото умишлено или неумишлено се пробва да маргинализира, към които се отнася надменно с предубеждения, тесногръд или тесногръдо.
Black Flamingo има вяра, че гласовете, носещи особеното, са гласовете на бъдещето, гласове, които ни карат да се замислим над човешката си природа и да потърсим нови пътища, да подадем ръка на тези, които имат потребност от схващане и поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР