След страхотния сезон с холандския Абиант Ликъргъс, сега волейболистът Трифон

...
След страхотния сезон с холандския Абиант Ликъргъс, сега волейболистът Трифон
Коментари Харесай

Историята на един левскар - сълзи, баскетбол и сбъднати мечти

След страхотния сезон с холандския Абиант Ликъргъс, в този момент волейболистът Трифон Лапков се завръща в българското състезание. Той ще облече екипа на Левски-София и ще гони нови цели със " сините ". Преди да стартира да сбъдва фантазиите си, посрещачът минава през баскетболната зала. И за малко да остане там. Но един мач на националния тим по волейбол прекатурва живота му и нещата към този момент в никакъв случай не са същите...

" В първи клас започнах да упражнявам баскетбол в Академик Пловдив. И по този начин малко повече от 4 години. През 2006-та година гледах по малкия екран международното състезание по волейбол в Япония. Плаках като бебе, когато зубихме полуфинала от Полша с 1-3 гейма. След няколко месеца за първи път ме заведоха в залата на Виктория Волей. Изгледах една подготовка, след която просто желаех да играя волейбол. ", споделя пред BGvolleyball.com Трифон Лапков.

" В началото треньори ми бяха Драган Иванов и Петьо Драгиев. След това бях под управлението на Петър Костадинов. Прекарах 7 страхотни години във Виктория Волей. Спечелихме много титли в юношеските посоки и имахме страхотни моменти. "

Волейболната му приказка продължава в Монтана, където се състезава два сезона (б.а. 2014/2015 и 2015/2016г.)
" Тези два сезона ми дадоха късмет да покажа равнище в Суперлигата. ", добавя волейболистът.

Не закъснява и повиквателната за националния тим.
" През 2016-та година прекарах едно ужасно лято с националния тим. Това беше сбъдната фантазия за мен. Живях, упражнявах и играех с хора, на които съм подражавал като растях. "



Именно поради положителните си изяви там е видян от треньора на Б националния тим Мирослав Живков, който по това време е отпред на Добруджа 07 (Добрич).

" С Добруджа 07 спечелихме Купата на България, само че не успяхме да се преборим за купата. "

И по този начин една година, която го изстрелва непосредствено зад граница. Лапков става състезател на холандския Абиант Ликъргъс. Това е следващата сбъдната фантазия.

" Спечелихме Суперкупата и купата на страната. Изиграх много значими мачове. Беше много потребен сезон за мен. "

Сега не съжалява, че остава в Суперлигата. Смята, че сезонът с Левски ще му бъде като трамплин за бъдещето.

" Поставил съм си много високи цели с Левски. Прецених, че това е съвършеното място за мен в този миг. Трябва да изчистя много неща в играта си, а в този тим се работи доста професионално и организацията е на високо равнище. Имам опцията да упражнявам под управлението на Владимир Николов, от който мога да науча ужасно доста неща. Това е скъпо за млад играч като мен. Все още не съм ставал първенец, единствено съм играл на край, тъй че за какво това да не се случи този сезон?! "

Все отново 22-годишният волейболист има ясна визия за минусите си и настойчиво работи върху отстраняването им.

" На първо място би трябвало да стана по-търпелив. Понякога разрешавам на страстта да ми въздейства и избързвам в решенията си. В Левкси ще упражнявам доста и ще натрупвам убеденост в детайлите си. Не скърбя за нищо. Старая се да не виждам обратно. Няма смисъл. В момента съм съсредоточен напълно в бъдещето. ", показа Трифон Лапков.
BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР