След страхотен сезон, в която проби до третото място в

...
След страхотен сезон, в която проби до третото място в
Коментари Харесай

Григор Димитров започва новия сезон с амбиция да продължи възхода си

След страховит сезон, в която проби до третото място в света и завоюва двете най-престижни трофеи в кариерата си, Григор Димитров влиза в новата година с упоритост да направи идната огромна крачка. Днес българският тенисист ще изиграе първия си самостоятелен мач за 2018 година Той стартира отбраната на купата в Бризбейн против месния любим Джон Милман.

Двамата ще излязат на корта към 12.30 часа българско време в дуел от втория кръг на шампионата. Димитров почиваше на старта като подложен под №1 в главната скица. Милман, който взе участие с " уайлд кард ", преодоля първия кръг след победа против канадския квалификант Питър Полански със 7:6 (4), 6:0.

Досега българинът и австралиецът не са играли между тях. Милман е 28-годишен и заема 128-ото място в света. Тенисистът, който е родом от Бризбейн, към момента преследва първата си купа от международния тур на АТП. Най-доброто му класиране в ранглистата е №60, а в шампионатите от Големия шлем - достигането до третия кръг на последния US Open и на Australian Open и " Уимбълдън " през 2016 година

Димитров ще опита да завоюва деветата купа в професионалната си кариера и да отбрани 250-те точки, които завоюва в Бризбейн през 2017 година Той по традиция се показва доста мощно в австралийския град, където игра край през 2013 година, полуфинал през 2015 година и четвъртфинал през 2016 година

" Усещането да се завърнеш в даден шампионат като действаш първенец е ужасно. Разбира се, това те кара да имаш по високи упования към себе си. В моя случай желая да понижа малко упованията и просто да изляза на корта и да се любувам на играта си ", сподели Димитров в навечерието на корта.

Българският тенисист към този момент записа две победи в Бризбейн. Той доближи до полуфиналите в шампионата на двойки, където си партнира с американеца Райън Харисън. Днес международният №3 ще опита да завоюва шеста поредна победа в самостоятелната конкуренция.

Победителят от дуела сред Димитров и Харисън ще срещне в четвъртфиналите британеца Кайл Едмънд или първенеца от младежките финалите на АТП Хьон Чун от Южна Корея.

Димитров остана един от едвам двамата сложени в главната скица, които към момента са част от шампионата. Другият е австралиецът Ник Кириос, който започва с сложен обратн против сънародника си Матю Ебдън и ще играе с Александър Долгополов в четвъртфиналите.

В долната половина на схемата не остана нито един подложен, откакто през вчерашния ден №4 Милош Раонич и №8 Миша Зверев претърпяха непредвидени загуби против тинейджърите Алекс де Минор и Майкъл Момоа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (771)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР