След статията , читателка на Искра.бг изпрати писмо до редакцията

...
След статията , читателка на Искра.бг изпрати писмо до редакцията
Коментари Харесай

Читателка на Искра.бг за популярни аудиокнижки: Измислиха множество варианти за злоупотреба с тях

След публикацията, читателка на Искра.бг изпрати писмо до редакцията ни, в което споделя своя опит да закупи броевете на сбирката. Виктория Илиева споделя:

„ Видях, че може да споделим мнение по въпроса с магическите приказки и взех решение да се възползвам. Гледах рекламата по малкия екран тъкмо, когато излезе брой 1. Тогава имаше премного и купих за себе си и за близки.

С малко дете съм. Случи се по този начин, че две от вечерите, в които предстоеше стартирането на идващите броеве, да стоим будни до доста късно. В резултат на това отивах към 10:00 часа до будката за вестници до нас. За страдание до тогава към този момент нямаше нито един брой като дамата общително ми отговори: „ Момиче, те ми донесоха 8 броя. На кой по-напред да ги дам?! “. Съответно търсейки всякога минавам и през „ Метро “, там в никакъв случай няма налични. Единственият ми останал вид е „ Inmedia “, където към този момент за повторно пипвам последния брой.

Докато обикалям, две мои приятелки обикалят в други краища на града по будките, където също няма. Последния път се наложи моята другарка да поръча на нейна позната от София да й изпрати, тъй като аз взех последния брой в „ Inmedia “, а на другите места просто бяха неоткриваеми.

Фен съм на „ Дисни “ от дребна, откогато ми се роди дете се стремя всичко да е на „ Дисни “. Колекцията е просто невероятна, измислили са я отлично. Мечта ми е да си събера всички книжки и дори към този момент съм планувала по какъв начин да си ги подреждам и запазвам на особено за задачата място в детската стая като по поръчка при дърводелец ще вършим рафтчета като замъка на Дисни, на който да държим играчките.

За страдание това търсене всякога е извънредно изнервящо и обезкуражаващо. Не единствено за мен, моята другарка беше твърдо решена да ги събира, а последно на косъм да се откаже, тъй като на повече от 6 места бяха свършили преди обяд. Надявам се със идващите броеве това да се поправя и да можем да зарадваме децата си с всички герои и приказки.

На уеб страницата също са неоткриваеми, а сега, в който ги пуснат, информацията стига до Фейсбук групите и хората ги изкупуват, с цел да злоупотребяват. Я те накарат да дадеш три пъти повече пари, я сякаш се скрият зад благородна идея и който дадял повече пари, той печели книжката.. Има и такива, които непосредствено си качват в ОЛХ обявите. Скоро попаднах и на жена, която продава помпа за кърма за 160 лewa и книжката като бонус… Вече измислиха 1000 разновидността да се злоупотреби с тези книжки.

Надявам се да пуснат повече бройки за в бъдеще и да не се постанова да прибягваме до разновидността да купуваме книжки и да пълним джобовете на мошеници. Виждала съм публикация за 200 лeвa за брошура. Това обикновено ли е съгласно Вас? Не съм почитател на сходни практики, само че и такива разгласи са си намерили майстора. Оказа се, че има десетки ядосани майки, които им вършат подправени поръчки и след това не вървят да си ги взимат от офисите, с цел да ги набутват с куриерска услуга. Против това съм, само че и на това станах очевидец.

По групите хиляди майки пишат кой брой търсят, а знаете ли кое най-вече ме ядоса? От издателството бяха приложили към една от книжките данни за контакт, в случай че сме пропуснали някой брой, да им пишем. И аз им писах, тъй като една другарка беше пропуснала единия брой. Оказа се, че те нямат бройки, които да ни изпратят, а ни карат да ревизираме в уеб страницата. И защо са написали да им пишем, като въобще не могат да оказват помощ?

Положението е плачевно …

Дано да няма разочаровани деца! А аз ще се надявам да не преставам да имам най-малко този шанс да пипвам последните бройки… “

Припомняме, че от „ Ние, потребителите “ разясниха проблема за Искра.бг , като акцентираха, че протичащото се е типичен образец, в който търсенето надвишава неведнъж предлагането .

„ В тази обстановка на недостиг на въпросния артикул се стига до случаи, в които съобразителни лица изкупуват повече бройки и ги оферират за продажба с надценка, в доста случаи забележителна. По подобен метод облагата отива при спекуланти, а не при производителя. Но по този начин работи свободният пазар “, разяснява основателката на онлайн платформата Габриела Руменова .

Експертът е безапелационна, че в тази ситуация не е налице нарушаване на закона , защото търговецът и потребителят не са в договорни връзки , в които първият да се е заел, че ще достави на втория навръх избрана дата и при избрани параметри авансово контрактувана стока в осъществяване на абонамент за избран интервал, да вземем за пример.

„ Няма по какъв начин практиката да бъде прегледана и като нелоялна от позиция на потребителското законодателство, защото от нея нито търговците се облагодетелстват, нито потребителят търпи стопански вреди по виновност на производителя или търговеца на дребно “, заключи още тя.

От Искра.бг оставаме разполагаем на всички наранени страни да изкажат позициите си.

Очакваме вашите фотоси и сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР