След срутването на моста в Генуа, освен за структурните проблеми

...
След срутването на моста в Генуа, освен за структурните проблеми
Коментари Харесай

ПЪТИЩАТА В ИТАЛИЯ: Обвинения в злоупотреби и малки инвестиции

След сриването на моста в Генуа, с изключение на за структурните проблеми на оборудването, редица специалисти заговориха за злоупотреби и за хронично намаляващите вложения в инфраструктурата на Италия. Смята се, че са нужни 40 милиарда евро за възобновяване на пътищата.

През октомври 2016-а пътните служби упорстват този надлез на автомагистралата, свързваща Милано и Леко, да бъде затворен поради проблеми.

Местните управляващи обаче желаят публична ревизия. Междувременно мостът рухва под тежестта на камион. Шофьорът, който е българин, оцелява по знамение, само че различен човек умира, затиснат от отломките. За проблемите по италианските пътища се приказва от дълго време, а ицидентите са доста. През март 2017-а двама съпрузи умират при сриване на мост над автомагистрала покрай Анкона.

През последните 10 години, след началото на икономическата рецесия през 2008 година, вложенията за поддръжка и възобновяване на пътната инфраструктура в Италия сензитивно понижават.

От 2013 година насам са се срутили минимум 10 моста. По калкулации на Националната пътна организация, всяка година би трябвало да се влагат два и половина милиарда евро. През 2016 обаче са изхарчени едвам 648 милиона.

Освен слабата поддръжка, аргументи за положението на пътищата се оказват небрежното строителство и злоупотребите. На 23 декември е открит мост в Сицилия, по пътя сред Палермо и Агридженто. 10 дни по-късно той пропада. Печална е и славата на автомагистрала А3, свързваща Салерно и Реджо ди Калабрия.

Десетилетия наред локалната мафия отклонява средства за градежа на по този начин наречената „ Магистрала на срама “, като в това време се употребяват некачествени материали. Строителните работи завършват през 2016-а или 54 години след началото им.

След разкриването на голямата машинация, Италия трябваше да върне на Европейския съюз 382 милиона евро.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР