След срещата на върха на ЕС, на която европейските лидери

...
След срещата на върха на ЕС, на която европейските лидери
Коментари Харесай

Годишната вноска на Германия в ЕС ще се повиши с 10 млрд. евро

След срещата на върха на Европейски Съюз, на която европейските водачи реализираха единодушие във връзка с възстановителния фонд и Многогодишната финансова рамка (МФР) за интервала 2021-2027, немското държавно управление чака вноската на страната в бюджета на блока да се увеличи с към 10 милиарда евро годишно. Това съобщи Reuters.

Допълнителните финансови тежести са в сходство с предходни упования и са към този момент взети поради във федералното финансово обмисляне до 2023-а, съобщи представител на немското финансово министерство в сряда. Според отчета, до 2023-а нарастването във вноската на Германия в бюджета на блока ще възлиза на 40 милиарда евро.

" Нищо не би било по-лошо от това, да не се измъкнем бързо от рецесията ", изясни представителят. Финансовият министър Олаф Шолц дефинира съглашението за бюджета на Европейски Съюз в размер на към 1,8 трилиона евро като повратна точка за една по-добра Европа. Сега решенията на водачите на блока би трябвало да бъдат приложени в рекорден период, тъй че средствата да бъдат бързо налични. Италия и Испания, които са изключително тежко наранени от пандемията, разчитат мощно на възстановителния фонд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР