След срещата на Съвета за национална сигурност на страната, сръбският

...
След срещата на Съвета за национална сигурност на страната, сръбският
Коментари Харесай

Вучич ще направи официално изявление за шпионския скандал

След срещата на Съвета за национална сигурност на страната, сръбският президент Александър Вучич ще направи обществено изказване на фона на информацията за шпионския скандал с хипотетичното присъединяване на съветски шпионин и белградски сътрудник. Това оповестиха от президентската администрация на Сърбия. 
Министърът на защитата на страната Александър Вулин съобщи по-рано, че сръбските управляващи ще проучат и ревизират медийните изявления по отношение на хипотетичния опит за рекрутиране на сръбски офицер от съветските военни. Президентът Вучич организира среща с съветския дипломат Александър Боцан-Харченко малко по-рано, на която той удостовери, че ще посети град Сочи на 4 декември. След това беше планувано и съвещание на Съвета за национална сигурност, което ще се организира в късните часове на 21 ноември. 
" Президентът на Република Сърбия Александър Вучич ще ръководи Съвета за национална сигурност. След съвещание на Съвета сред 19:00 и 21:00 ч. (20:00 и 22:00 часа българско време), според от продължителността му, се чака президентът Вучич да се обърне към обществеността ", обявиха от администрацията на президента водач.
По-рано сръбският таблоид " Blic " разгласява публикация, в която твърди, че някогашният заместител аташе по защитата в съветското посолство в Белград Георги Клебан е подкупил сръбски сътрудник или офицер. Тази информация беше подадена от Радио „ Свободна Европа “.
На видеокадрите, оповестени в по-рано, се виждат двама мъже на паркинг. Единият от тях е разказан като „ съветски сътрудник “, а по-късно сръбските разследващи служби потвърдиха, че това е бил точно Клебан. В фрагментите се вижда по какъв начин той дава найлонова торба на човек, разказан като „ сръбски сътрудник “, както и плик с пари, отбелязва още организация " Фокус ".
Ръководителят на отдела за разбор на Агенцията за информация и сигурност на Сърбия удостовери, че специфичните служби в Белград считат, че Клебан е сниман във видеоклипа. Той обаче отхвърли да разкрие самоличността на второто лице.
Коментирайки случая, представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че връзките сред Русия и Сърбия са „ толкоз специфични, партньорски, приятелски и съюзнически “, че нищо не може да им повлияе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР