След срещата на НАТО Доналд Тръмп заминава на тридневно посещение

...
След срещата на НАТО Доналд Тръмп заминава на тридневно посещение
Коментари Харесай

Започва първата официална визита на Доналд Тръмп във Великобритания

След срещата на НАТО Доналд Тръмп отпътува на тридневно посещаване във Англия. Дългоочакваната аудиенция на американския президент беше отлагана няколко пъти, а плануваните всеобщи митинги против него станаха причина срещите му с английските водачи да бъдат преместени отвън Лондон.

OBEKT

 © Българска телеграфна агенция
Покана, която получи още при започване на мандата си, когато Тереза Мей беше първият задграничен водач на посещаване в Белия дом. И която неколкократно отсрочва. В началото към Тръмп бе отправена покана за публична аудиенция, подписана от кралица Елизабет Втора.

Бурни митинги на Острова станаха причина в последна сметка военните почести и возенето в колесница с кралицата да отпаднат от програмата на Тръмп. Вместо това английският парламент се съгласи да го предложения на " работно посещаване ".

От през днешния ден до неделя ще продължи визитата на американския президент, само че поради предстоящите всеобщи демонстрации, престоят му в Лондон е редуциран до най-малко.
Ан Далтън, жителка на Лондон: Не съм съгласна с политиките му. Надявам се да не го преизберат за втори мандат.
Този следобяд Тръмп ще дойде на летище Станстен в Лондон, където ще се срещне с посланика на Съединените щати. По-късно през днешния ден ще вечеря с премиера Тереза Мей в двореца Бленъм, покрай Оксфорд - родното място на Уинстън Чърчил.

Официалните диалози с Мей ще бъдат на следващия ден в извънградската ѝ резиденция Чекърс. В навечерието на срещата тя акцентира, че Вашингтон е измежду най-близките сътрудници Лондон. Тръмп ще бъде посрещнат и от кралица Елизабет, само че в двореца Уиндзор.

Очаква се да приключи визитата си, играейки голф в Шотландия.

Мерките за сигурност са засилени, тъй като се чака десетки хиляди хора да се включат в серия от митинги както в Лондон, по този начин и във всички места, които Тръмп ще посети.

А над английския парламент ще полети надуваема кукла бебе, осмиваща американския президент. Разрешението пристигна персонално от кмета на Лондон и гневен съперник на Тръмп - Садик Хан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР