След срещата Илия Кузманов каза, че Главчев се е интересувал

...
След срещата Илия Кузманов каза, че Главчев се е интересувал
Коментари Харесай

Главчев пита синдикатите в МВР кой да е новия министър

След срещата Илия Кузманов сподели, че Главчев се е интересувал от положението на вътрешното министерство сега. Синдикалните водачи са обяснили, че през последните месеци в министерството има успокоение, което съгласно тях би трябвало да продължи, съобщи Българска национална телевизия.

Синдикатите са подчертали още, че при министър Калин Стоянов обществения разговор е възобновен и е излязъл от " ледената ера " от последните 3 години.

Синдикатите споделят още, че биха подкрепили всеки длъжностен министър, който ще продължи дейностите на Калин Стоянов.

Срещу Калин Стоянов към този момент се оповестиха от " Продължаваме промяната-Демократична България ", които го дефинираха като една от алените линии за отношението им към служебното правителствоь, защото му изгубили доверието за осъществяване на почтени избори.

В отговор от УС на СФСМВР още в неделя излязоха в отбрана на Калин Стоянов като обявиха, че " с неразбиране следи следващата недомислена, неаргументирана и нападателна офанзива против Министерство на вътрешните работи ".

А през днешния ден и от, в която обявиха, че не престават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. " Този път откровените лъжи се популяризират от депутат и съпредседател на политическо обединяване като  визират Атанас Атанасов ", декларират от силовото ведомство. Миналата седмица " Венно разузнаване " също упрекна Атанасов в уронване на престижа на институцията.

Междувременно министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов още веднъж съобщи, че досега не е получавал покана за присъединяване в служебния кабинет на Димитър Главчев, само че е подготвен да се отзове на диалог по тематиката, в случай че бъде поканен на диалог. " Ако той реши, аз съм подготвен да остана на поста ", добави той.

Самият Главчев сподели предходната събота, откакто получи мандат за сформиране на длъжностен кабинет, сподели, че не смята за политическо лице Калин Стоянов, само че и че всички министри в постоянното държавно управление се смятат за политически лица. " Калин Стоянов си e специалист в региона, такива има и други. Ще повеждам диалози с доста хора ", сподели Главчев тогава, а в неделя пусна пост, в който заяви, че договарянията за възможните министри в неговият са стартирали и вървят добре.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР