След среща в БФС относно новия договор за ТВ правата

...
След среща в БФС относно новия договор за ТВ правата
Коментари Харесай

Клубовете заглушиха "Левски" и "ЦСКА-София" за ТВ парите

След среща в БФС по отношение на новия контракт за ТВ правата на футболното ни състезание, вицепрезидентът в оставка на БФС Атанас Фурнаджиев разгласи, че смяна няма да има. Той сподели, че е желано мнението на всички 30 клуба (професионалните - от Първа и Втора лига) и единствено " Левски " и " ЦСКА-София " са били против това статуквото от предходните години да се резервира, т.е. малкия екран ( " Нова броудкастинг груп " ), която държи правата, да заплаща за това общо 6.6 млн. лева. На срещата, с изключение на представителите на клубовете е имало и хора от управлението на малкия екран.

„ Направихме среща за телевизионните права и подновявне на контракта. От 30 клуба 28 са за, единствено  " Левски " и ЦСКА показаха запаси. Този контракт остава към този момент. Преразпределението (на парите) към този момент вътре е въпрос на Професионалната футболна лига - в случай че желаят да се съберат и да създадат ново систематизиране. Имаше предложение тези 5%, от които се отхвърля БФС - тези средства да отидат за тимове, които постановат млади играчи. Предложили сме го и ще го обсъдим на идващия Изпълком. Ако се одобри ще бъде по този метод - тези 330 000 лева от ТВ права, които ще отидат вместо към БФС към клубовете, да се дават единствено на тези, които постановат единствено млади футболисти “.

Фурнаджиев отхвърли да разяснява претенциите на " Левски " за повече пари от ТВ права, които бяха декларирани от новия притежател на клуба Наско Сираков още преди няколко седмици и препотвърдени на днешната среща. 

„ Не съм представител на Левски, може да питате какви са причините, имаше полемика, отговори се на всички въпроси от управлението на БФС и от управлението на медията, която държи правата, тъй че всичко е ясно - сподели вицепрезидентът на БФС. - Договорът се подлага на гласоподаване, постоянно има клубове срещу. Щом обаче 28 от 30 са за, няма какво да разясняваме. Аз мисля, че за нас е голям триумф, поради икономическата обстановка, да реализираме същите условия, които сме имали досега “.

Фурнаджиев добави, че макар клубове като " Левски " и " ЦСКА-София " не са съгласни с разпределението на парите, те би трябвало да се подчинят на общия глас на останалите. И в случай че откажат да позволен ТВ камери на своите домакинсик мачове, ще бъдат наказвани съгласно правилника за шампионата, в който крайнат амярка е даже изваждане от съответната лига.

Той добави също, че се чака началото на новото състезание да бъде отсрочено. 

„ Най-вероятно шампионата ще бъде отсрочено. Днес пристигна писмо от здравния министър. Ще се събере Изпълкомът и ще обсъдим. Днес имаме рекорден брой инфектирани с ковид. Има и много инфектирани футболисти. Аз не един път съм го казвал, че би трябвало да живеем с вируса, да съблюдаваме ограничения и да живеем по нов метод “, добави Фурнаджиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР