След среща със словашкия си колега Андрей Киска, Радев заяви,

...
След среща със словашкия си колега Андрей Киска, Радев заяви,
Коментари Харесай

Президентът Радев се обяви за единно европейско решение на мигрантския въпрос

След среща със словашкия си сътрудник Андрей Киска, Радев съобщи, че политиката на отворени порти е нездравословна и за Европа, и за страните, от които идват мигрантите, а защитата на границите би трябвало да се ускори безкомпромисно. Президентът е на публично посещаване в Словакия.


С прегръдка и самун и сол в Президентския замък в Братислава - по този начин бе посрещнат президентът Румен Радев от словашкия си сътрудник Андрей Киска. След диалога си двамата оповестиха - България може да употребява словашкия образец за приемане на еврото, а Словакия - българския за развиването на туризма. Обща тематика за страните обаче е корупцията.
Румен Радев, президент на Република България: За нас европейска интеграция значи приемане на европейски модели и стандарти в битката с корупцията и престъпността. И двете страни сме мощно заинтригувани, това споделихме с президента Киска, от установяването на такива стандарти. Андрей Киска, президент на Република Словакия: Това, което ни свързва е корупцията. И двете страни са в Европейския съюз и в НАТО и призоваваме двете държавните управления да извършват своите задания в тези съюзи.
В Братислава президентът Радев беседва и с премиера Петер Пелегрини, а по-късно се срещна и с българската общественост в словашката столица.

Българите в Словакия са към 2000 души, а най-малко още толкоз са тези с двойно поданство или с българско съзнание.
 © Валентин Николов / БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР