След споразумението с прокуратурата, районният съд в Карнобат освободи собственика

...
След споразумението с прокуратурата, районният съд в Карнобат освободи собственика
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода собственика на разкритото депо за нелегални мигранти

След съглашението с прокуратурата, районният съд в Карнобат освободи притежателя на кравеферма, употребена като хранилище за незаконни мигранти, Димитър Павлов и неговия съизвършител Иван, задържани при профилирана акция на полицията.

" Лицата са неосъждани, оправдани. Лицата са признали виновността си. Дори са изразили единодушие за коментиране на параметри на съглашение сред прокуратурата и техния бранител ", сподели Мария Маркова, началник на Районна прокуратура-Бургас, представена от Т.

Съдът ги пусна, като им наложи условна присъда с тригодишен изпитателен период и санкция от 5000 лв..

Националната телевизия заяви по-рано, че полицията е разкрила хранилище за събиране и подкрепяне на незаконни мигранти, помещавало се в настояща кравеферма край карнобатското село Сърнево. Там мигрантите са изчаквали своите трафиканти. Задържани бяха горепосочените двама души, които укривали мигрантите.

В момента на акцията в кравефермата са открити шестима мигранти от Мароко, които изчаквали да бъдат отведени до точка наоколо до автомагистрала " Тракия ", откъдето да бъдат извозени до София.

Собственикът на фермата и негов служащ посрещнали мигрантите, хранели ги, даже им оказвали и здравна помощ. Според проверяващите, крафермата в село Сърнево била превърната в хранилище за мигранти преди към месец. Обектът се намира в покрайнините на селото и до него се стига само по черен път.

Жители на Сърнево описват, че тъкмо преди месец стопанинът на фермата Димитър Павлов преместил кравите. Започнало и необикновеното до тогава придвижване на коли. Появили се и мигранти.

" Които в действителност са чакали да бъдат превозени до точка наоколо до Автомагистрала " Тракия ", откъдето да стигнат и до последната дестинация, точно София. Установено е, че двамата арестувани, като се изключи че са давали заслон, се грижели за тяхното прехранване, като са давали храна, вода. Обгрижвали са ги и в чисто медицински проект ", разяснява Цветелина Рандева, представител на ОД МВР-Бургас, представена от Българска национална телевизия.

 

В Сърнево мигрантите станали ежедневие. Районът се е трансформирал в ново трасе на каналджиите, поради близостта с Автомагистрала " Тракия ". Местните поданици споделят, че със стоплянето на времето чакат още по-голяма мигрантска вълна.

Кметският наместник в селото сподели за Българска национална телевизия, че като такъв може да кажа, че " понякога се появяват такива хора, бежанци, мигранти в центъра на селото, където хората незабавно ми алармират, тъй като са обезпокоени поради наличието им и надлежно незабавно алармирам РПУ- Карнобат " ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР