След спешната среща, свикана днес от премиера Бойко Борисов по

...
След спешната среща, свикана днес от премиера Бойко Борисов по
Коментари Харесай

Захариева настоя за незабавна среща с кипърски експерти по случая Олимпик

След незабавната среща, свикана през днешния ден от премиера Бойко Борисов във връзка банкрутиралото застрахователно сдружение „ Олимпик “, което остави без покритие подписани застраховки на над 200 000 клиенти на компанията в България, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри в Министерство на външните работи посланика на Република Кипър Мариос Кундуридес. Тя настоя за незабавна среща на експертно равнище сред представители на Комисията за финансов контрол (КФН) и кипърското финансово министерство. Това оповестиха от министерството на външните работи.

„ Засегнати са доста хора, а към момента нямаме публична информация от кипърската страна по отношение на процедурата, по която ще бъдат изплатени компенсациите – сподели министър Захариева. – Надяваме се да я получим във допустимо най-кратък период “. Вицепремиерът осведоми своя събеседник, че българската страна възнамерява да помогне на засегнатите български жители.

„ Готови сме да изпратим незабавно специалисти от КФН в Кипър, както и да приемем ваши експерти в България, с цел да изясним казуса и да намерим незабавно път за разрешаването му “, добави Екатерина Захариева. Указания в този смисъл българският външен министър даде по-рано през днешния ден и на българското посолство в Република Кипър.

На диалога в Министерството на външните работи участва и ръководителят на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова, която осведоми дипломат Кундуридес по отношение на тяхно питане, отправено към кипърското финансово министерство на 7 август, на което към момента не е получен отговор.

Посланик Кундуридес увери вицепремиера, че ще спомага за организирането на среща и изясняването на детайлите по случая. „ Не политиците, а хората са преди всичко, по тази причина нашите две държавни управления би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да решим този въпрос “, съобщи той.

„ Отношенията ни с Кипър са отлични и се надявам на вашето подпомагане. Това, което би трябвало да създадем, е да реагираме допустимо най-бързо “, акцентира Захариева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР